Beeld © ANP

Youp van 't Hek verlengt afscheidstournee

11 april 2022 23:00

De afscheidstournee van Youp van 't Hek (68) gaat drie maanden langer duren dan gepland. Dat vertelde de cabaretier maandagavond in 'De Avondshow met Arjen Lubach'.

"Door corona heb ik de tournee nu al á la Heintje Davids met drie maanden verlengd"

Youp begon in oktober 2021 met de tournee van zijn laatste theaterprogramma ooit, De Laatste Ronde. Het was de planning dat hij eind februari 2024 de laatste voorstelling zou spelen in Theater Carré in Amsterdam, op zijn zeventigste verjaardag. Maar corona gooide roet in het eten van de planning, vertelde de cabaretier aan Arjen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Youp van 't Hek blij met aanhouding Sywert van Lienden

"Door corona heb ik de tournee nu al á la Heintje Davids met drie maanden verlengd", vertelde Youp. Op zijn laatste tournee bezoekt de komiek alle theaters waar hij de afgelopen halve eeuw gespeeld heeft. Door de laatste coronalockdown vielen tientallen voorstellingen uit. Deze gaat Youp inhalen in die drie extra maanden.

De succesvolle cabaretier begon zijn carrière met het gezelschap Cabaret Nar, waarmee hij tussen 1973 en 1983 een aantal shows maakte. Daarna volgde een succesvolle solocarrière. Hij maakte inmiddels 28 voorstellingen, waaronder tien oudejaarsconferences.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Youp van 't Hek steekt cultuursector hart onder de riem

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!