Gerard Joling Beeld © ANP

Gerard Joling geeft update: 'Elke dag een stukje beter'

12 april 2022 16:46

Gerard Joling (61) heeft niet de beste week achter de rug: hij werd opgenomen in het ziekenhuis met een flinke longontsteking en moest zelfs van ziekenhuis worden overgeplaatst. Gelukkig gaat het inmiddels weer wat beter met hem en is hij eindelijk weer thuis. De zanger blijkt niet te hebben stilgezeten, want in zijn nieuwe vlog is te zien dat hij alles heeft vastgelegd.

"Mijn god, wat een ellende"

Gerard schrijft op zijn Instagram dat hij het ziekenhuis heeft mogen verlaten en dat het 'elke dag weer een stukje beter gaat'. "Ik ben ontzettend blij dat ik naar huis mag. Maar dat snap je natuurlijk wel", zo vertelt hij in zijn nieuwste vlog. "Ik wil alle mensen in het ziekenhuis bedanken die voor me gezorgd hebben. Ook wil ik alle fans bedanken die mij van alles hebben gestuurd. Echt heel lief."

In zijn vlog filmt hij zichzelf vanaf de allereerste dag dat hij in het ziekenhuis ligt. "Het is niet zo fraai. Ik heb een slechte nacht gehad en ik heb ontzettend veel pijn. Ik ben hier vanmiddag aangekomen en ze zijn net met naalden in mijn longen gegaan om het vocht eruit te halen en te kijken of er misschien een bacterie in zit", legt hij uit.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gerard Joling nog altijd in het ziekenhuis door longontsteking

Niet veel later heeft hij slecht nieuws: het vocht achter de ene long is toegenomen en er moet een drain in zijn rug worden gezet om het vocht af te drijven. Helaas voor Gerard blijkt dit niet te werken en dat betekent dat hij moet worden overgeplaatst naar een ander ziekenhuis. "Ik had niet gedacht dat het zo erg zou zijn. Mijn god, wat een ellende."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Manager Gerard Joling deelt nieuwe gezondheidsupdate

Gelukkig blijkt de zanger genoeg afleiding te hebben. Zo komt Patty Brard even langs om hem een voetmassage te geven en zien we ook nog Karin Bloemen die met bloemen aan zijn bed verschijnt en Samantha Steenwijk die hem een fruitmand brengt. Iets later in de vlog blijkt het stukken beter te gaan: er is opnieuw een drain geplaatst en deze keer drijft het vocht wel af. Aan het einde van de video vertelt Gerard dat er even moet worden gekeken of het laatste restje vocht met een naald kan worden weggehaald of dat hij toch nog onder het mes moet. Gelukkig blijkt dit laatste niet het geval te zijn en mag hij weer naar huis. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gerard Joling maakt het goed: 'Behandeling slaat aan'

Gerard werd precies een week geleden opgenomen in het ziekenhuis nadat hij al enkele weken kampte met een longontsteking. Hij miste daardoor vorige week maandagavond ook de feestelijke start van de kaartverkoop voor het aankomende Toppers-concert in de Johan Cruijff ArenA. Vlak voor het weekend liet zijn management aan het ANP weten dat de zanger zich goed voelde en naar verwachting snel naar huis zou mogen. Daar is uiteindelijk toch nog een weekend overheen gegaan.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!