Beeld © ANP

Amber Heard beschuldigt Johnny Depp van seksueel misbruik

12 april 2022 18:31

De advocaten van Amber Heard (35) hebben dinsdag beweerd dat haar ex Johnny Depp (58) haar 'seksueel heeft misbruikt' toen de actrice een black-out had omdat ze dronken was. Het incident zou hebben plaatsgevonden aan het einde van hun turbulente huwelijk.

"Amber gooide een wodkafles naar hem, waardoor hij een snee in zijn vinger opliep"

De advocaten van Johnny noemen de beschuldigingen van Amber 'diep verontrustend'. De actrice zou zichzelf een slachtoffer van huiselijk geweld willen maken, maar is eigenlijk de dader, zo beweren de advocaten van de acteur. "Het enige medische rapport waarin een verwonding vermeld wordt, heeft Johnny opgelopen na een korte ruzie in Australië. Amber gooide een wodkafles naar hem, waardoor hij een snee in zijn vinger opliep."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Amber Heard heeft 'veel pijn' vanwege rechtszaak ex Johnny Depp

Amber en Johnny, die van 2015 tot en met 2017 getrouwd waren, treffen elkaar in de rechtbank van Virginia. Johnny heeft zijn ex aangeklaagd wegens smaad naar aanleiding van een artikel dat ze in 2018 schreef in The Washington Post over huiselijk geweld dat ze naar eigen zeggen heeft meegemaakt. Amber noemt in het bericht niet de naam van Johnny, maar volgens de acteur is het overduidelijk dat ze hem bedoelt. De actrice beschuldigde hem eerder al van het hebben van losse handjes, iets wat hij ontkent.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Grote tegenslag voor Johnny Depp in zaak tegen Amber Heard

Vorig jaar stonden de twee ook al tegenover elkaar in de rechtbank in Londen. De acteur verloor toen een zaak tegen de Britse tabloid The Sun over een artikel waarin hij een 'vrouwenmishandelaar' werd genoemd. De rechter oordeelde dat er geen sprake was van smaad omdat hij vond dat onvoldoende was bewezen dat de acteur zijn ex niet had mishandeld. Amber was door The Sun aangevoerd als getuige en deed in de rechtbank haar verhaal over haar vermeende gewelddadige ex-man. In die zaak haalde Amber nooit verhalen over seksueel misbruik aan.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Juridische strijd Johnny Depp en Amber Heard te zien in docu

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!