Beeld © ANP

Esmée van Kampen woest om 'edit' van De Verraders: 'Misselijkmakend'

12 april 2022 22:44

Esmée van Kampen (34) maakte zich afgelopen weekend niet bepaald geliefd in het programma 'De Verraders'. Het leek er namelijk sterk op dat de actrice een pijnlijke roddel het leven in riep, die Steven Brunswijk flink kwetste. Op haar Instagram laat Esmée weten dat het allemaal net iets anders in elkaar stak.

"Het doet mij pijn omdat ik niet verantwoordelijk hiervoor was"

Dat het er in De Verraders niet altijd netjes aan toegaat, hoeven we je natuurlijk niet te vertellen. Toch zorgde een actie van Esmée bij flink wat kijkers voor verbazing. In de aflevering was namelijk te zien dat Steven Brunswijk in een speech vertelde over het overlijden van zijn moeder. Esmée suggereerde vervolgens dat Stefano Keizers had gezegd dat Steven die speech had gedaan 'om sympathie te kweken, zodat mensen niet doorhadden dat hij een verrader was.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Deelnemers De Verraders kregen na afloop psychische hulp

Bij Steven kwam dit hard binnen. "Dat is echt laag", zo riep hij uit. "Ik word daar giftig om". De cabaretier besloot Stefano te confronteren, maar hij ontkende in alle toonaarden. Voor de kijkers leek het er dan ook op dat Esmée een beetje had zitten stoken, maar dat is volgens haar niet waar. 'Het doet mij werkelijk verdriet dat er gekozen is voor een bepaalde edit van mij binnen de 2e aflevering van De Verraders en een ander in bescherming werd genomen', zo schrijft ze in haar Instagram Stories.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Deelnemers: nieuwe seizoen De Verraders stuk intenser

'Mij neerzetten als iemand die de dood van iemands geliefde inzet als een bepaald 'middel' binnen het spel is echt walgelijk en is het tegenovergestelde van wie ik ben en waar ik voor sta.' Esmée legt uit dat ze ten tijde van de opnames afscheid moest nemen van een aantal mensen in haar directe omgeving die binnenkort kwamen te overlijden. 'Je kunt dus begrijpen dat mijn tolerantie richting de kwestie non-existent was en dé reden waarom ik gefungeerd heb als 'klokkenluider''.

De actrice hoopt vurig dat een van haar medespelers 'verantwoordelijkheid' neemt. 'Ik hoop dat de persoon in kwestie die ik toen heb aangesproken binnen het programma ooit de verantwoordelijkheid op zich neemt en toegeeft dat het spel op dát moment te persoonlijk gespeeld werd.' Ze sluit haar bericht af met de opmerking dat dit allemaal 'geen kattenpis' is. 'Het doet mij pijn omdat ik niet verantwoordelijk hiervoor was, maar helaas nu wel zo lijkt. IK vind het misselijkmakend.'