Lale Gül Beeld © ANP

Lale Gül wil naar buitenland vanwege eigen veiligheid

13 april 2022 07:52

Lale Gül overweegt om een tijdje naar het buitenland te gaan als de vertalingen van haar autobiografische boek 'Ik Ga Leven' uitkomen. Ze wil zo eventuele nieuwe bedreigingen aan haar adres ontlopen, zegt de 24-jarige schrijfster in gesprek met 'NU.nl'.

"Veel mensen ervaren het als belediging van geloof en vinden dat ik een soort gevaar ben en andere meisjes kan beïnvloeden"

"Ik krijg nog steeds bedreigingen en heb ook zorgen om wat er gebeurt als de vertalingen van 'Ik Ga Leven' zijn uitgekomen", vertelt Lale. "Daarom denk ik erover om een tijdje naar het buitenland te gaan en daar te schrijven."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ik ga leven van Lale Gül wint de NS Publieksprijs

Op 10 april kwam de Duitse versie uit en binnenkort volgen ook een Franse en Engelse vertaling. Ook wordt er een film over het boek gemaakt. "Dus dat maakt mogelijk weer nieuwe dingen los. Veel mensen ervaren het als belediging van geloof en vinden dat ik een soort gevaar ben en andere meisjes kan beïnvloeden."

Lale neemt in 'Ik Ga Leven' afstand van haar streng-islamitische opvoeding. De publicatie oogstte veel respect, maar ook kritiek en bedreigingen. Die hadden een grote impact op de jonge schrijfster, zo vertelde ze eerder.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jeugddetentie voor man die Lale Gül met dood bedreigde

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!