Beeld © ANP

Johnny de Mol wil dat OM onderzoek doet naar aangifte Shima Kaes

13 april 2022 16:26

Johnny de Mol (43) heeft woensdag het Openbaar Ministerie in Amsterdam gevraagd een strafrechtelijk onderzoek in te stellen en tot zijn vervolging over te gaan naar aanleiding van de aangiftes die zijn ex-verloofde Shima Kaes tegen hem heeft gedaan. Dat meldt zijn advocaat Peter Plasman. Shima beschuldigt Johnny ervan dat hij haar tijdens hun relatie in 2015 heeft mishandeld.

"Hij wordt door de acties van mevrouw Kaes en haar zaakwaarnemer min of meer gegijzeld"

Johnny heeft die aantijgingen altijd categorisch ontkend. Met een grondig onderzoek van justitie en strafvervolging hoopt hij een einde te kunnen maken aan de aanhoudende, openlijk geuite beschuldigingen aan zijn adres, die hij telkens in het openbaar moet weerleggen. Hij wil dat dit gebeurt 'bij de enige plaats waar dit thuishoort, namelijk bij politie en justitie en niet in de publiciteit', aldus Plasman. Johnny ziet de uitkomst van een strafzaak met vertrouwen tegemoet.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Johnny de Mol ziet af van Media Inside na veelbewogen week

Shima deed eind 2020 aangifte. Volgens advocaat Plasman hebben de zaakwaarnemers van Kaes daarvoor contact gelegd met zowel Johnny de Mol als zijn ouders, 'om de familie tot een prestatie te bewegen - lees: betaling'. De presentator en zijn vader John de Mol hebben toen aangifte gedaan van een poging tot afdreiging, een juridische term voor chantage.

Sinds die tijd zoeken Shima en haar zaakwaarnemer voortdurend de media, aldus de raadsman. Het gaat om 'herhalingen van de eerder geuite beschuldigingen'. Dit belemmert Johnny in zijn persoonlijk en maatschappelijk functioneren. "Hij wordt door de acties van mevrouw Kaes en haar zaakwaarnemer min of meer gegijzeld."

Johnny heeft van meet af aan bij het OM aangedrongen op een snelle beslissing op zowel de aangifte van Shima als die van hemzelf en zijn vader. Volgens Plasman heeft de officier van justitie toegezegd dat de beslissingen deze maand nog kenbaar gemaakt zullen worden.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Johan Derksen en René van der Gijp geloven Johnny de Mol niet

Als het OM geen gevolg geeft aan zijn verzoek tot een strafrechtelijk onderzoek en vervolging, dan zal Johnny bij het gerechtshof een beklagprocedure starten om op die manier alsnog zijn eigen vervolging af te dwingen, zegt Plasman.

De juridisch adviseur van Shima, Karim Aachboun, laat ons het volgende weten: "Ik ben het met advocaat Peter Plasman eens dat er sprake moet zijn van een ‘trial by judge’ in plaats van een ‘trial by media’. Maar hoe verbazingwekkend is het dat het publiek nu kan vaststellen dat advocaat Plasman zelf aan ‘trial by media’ doet door ons in deze publicatie van afdreiging te beschuldigen? Wij (en onze cliënte mevrouw Shima Kaes) benadrukken nogmaals dat de familie De Mol nimmer door ons is gechanteerd. Wij (en onze cliënte) hebben nimmer informatie aan de media gelekt. Wij zijn niet bekend met een mogelijke OM beslissing eind deze maand, anders dan dat het OM nog moet beginnen met het horen van getuigen (van wie de contactgegevens begin deze maand zijn doorgegeven) over de aangifte van cliënte tegen de heer Johnny de Mol wegens zware mishandeling en poging tot doodslag."

 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!