Johnny Depp en Amber Heard Beeld © Getty Images

Sprake van 'wederzijdse mishandeling' bij Johnny Depp en Amber Heard

14 april 2022 19:56

Een therapeut die Johnny Depp (58) en Amber Heard (35) tijdens hun huwelijk heeft behandeld stelt dat beiden zich schuldig maakten aan mishandeling. Dat verklaarde zij donderdag in de rechtbank van Virginia in de zaak die de acteur tegen zijn ex-vrouw heeft aangespannen wegens smaad. Dat deed hij naar aanleiding van een artikel dat zij in 2018 schreef over huiselijk geweld.

"Ze hield van hem. Hij hield van haar"

Therapeut Laurel Avis Anderson had in 2015 enkele sessies met de acteur en actrice, die tot en met 2017 getrouwd waren. Volgens haar waren de ontmoetingen stormachtig en wilden ze allebei meerdere keren weglopen. Laurel zei in de rechtbank dat Amber had verteld dat Johnny gewelddadig was en dat hij dat nooit tegenover andere exen was geweest. "Ik dacht dat hij zichzelf goed in bedwang kon houden, maar dat mevrouw Heard iets bij hem triggerde. Er was in mijn ogen sprake van wederzijdse mishandeling."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Amber Heard beschuldigt Johnny Depp van seksueel misbruik

De therapeut verklaarde ook dat Johnny tijdens de sessies ontkende dat hij losse handjes had en dat Heard ondanks de vermeende mishandeling bij hem wilde blijven. "Ze hield van hem. Hij hield van haar."

De zaak gaat om een artikel uit The Washington Post waarin Amber schrijft dat ze huiselijk geweld heeft meegemaakt, al noemt ze daarin niet de naam van Johnny. Volgens de acteur is het echter duidelijk dat ze hem wel bedoelt en daarom klaagde hij haar aan voor smaad.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Amber Heard heeft 'veel pijn' vanwege rechtszaak ex Johnny Depp

Vorig jaar troffen de exen elkaar ook al in de rechtbank in Londen. Johnny verloor toen een zaak tegen de Britse tabloid The Sun over een artikel waarin hij een 'vrouwenmishandelaar' werd genoemd. De rechter oordeelde dat er geen sprake was van smaad omdat hij vond dat onvoldoende was bewezen dat de acteur zijn ex niet had mishandeld. Amber was als getuige voor The Sun aangevoerd.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!