Beeld © ANP

Yvonne en Samantha tegenover elkaar in rechtbank om roddelvideo

15 april 2022 08:44

Vandaag dient het kort geding dat Samantha Steenwijk (36) tegen Yvonne Coldewijer (35) heeft aangespannen. Volgens Samantha heeft Yvonne haar onterecht ervan beschuldigd illegale dieetpillen te hebben gebruikt om af te vallen.

Het management van Samantha wil niet bevestigen dat zij de rechtszaak heeft aangespannen. De rechtbank in Amsterdam noemt geen naam van de eisende partij.

Dieetpillen

In een video legde Yvonne eerder uit dat Samantha om een rectificatie en een schadevergoeding vraagt. Ook zou Yvonne volgens de eis haar bronnen prijs moeten geven. De advocaat van Samantha zou al eerder om een rectificatie hebben gevraagd, waaraan Yvonne ook gehoor heeft gegeven. Dat zou echter niet volgens de eisen van Samantha zijn gebeurd. Yvonne heeft de video over het gebruik van de dieetpillen inmiddels offline gehaald.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Samantha Steenwijk klaagt Yvonne Coldeweijer aan

Het is de eerste keer dat Yvonne in een civiele rechtszaak is verwikkeld, al heeft ze naar eigen zeggen weleens eerder waarschuwingen gehad. Zo zou de Rijksvoorlichtingsdienst haar een brief hebben gestuurd nadat ze een foto van prinses Amalia met een alcoholisch drankje had geplaatst. Ook kreeg Yvonne veel kritiek op haar berichtgeving rondom de gijzeling in de Amsterdamse Apple Store. Ze zou daarmee de gegijzelden in gevaar hebben gebracht.

Bekijk ook: Hoe kwam Yvonne Coldeweijer aan beelden van mishandeling door Lil Kleine?

Bekijk ook: Hoe kwam Yvonne Coldeweijer aan beelden van mishandeling door Lil Kleine?

00:50