Samantha Steenwijk Beeld © ANP

Samantha Steenwijk in rechtbank: 'Ik accepteer deze leugens niet'

15 april 2022 13:00

Samantha Steenwijk (36) noemt de beweringen die Yvonne Coldeweijer (35) heeft gedaan onwaar. "Ik heb al twintig jaar een zwaarbevochten carrière in de muziek en ik accepteer niet dat mevrouw Coldeweijer op welke manier dan ook met haar leugens een deuk in mijn carrière slaat", aldus de zangeres in de rechtbank van Amsterdam vrijdag.

"Coldeweijer heeft ervoor gezorgd dat ik voor mensen de inspiratiebron ben geworden van afslankpillen"

In het kort geding eiste Samantha onder meer een rectificatie van een video waarin Yvonne beweerde dat de zangeres illegale afslankpillen heeft gebruikt om af te vallen.

Samantha had een kort geding aangespannen tegen de maker van het juicekanaal Life of Yvonne. De rechter doet op 29 april uitspraak.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Advocaat Samantha Steenwijk noemt beschuldigingen 'onnodig grievend'

"Het is totaal onwaar wat er allemaal beweerd is. Het is een keiharde leugen", zei Samantha. De zangeres zegt regelmatig benaderd te worden door mensen die afslankpillen willen gebruiken. "Het is heel vervelend dat ik tot de dag van vandaag berichtjes daarover krijg. En ook dat mijn moeder, mijn zus en vrouw worden benaderd door mensen die pillen willen."

"Coldeweijer heeft ervoor gezorgd dat ik voor mensen de inspiratiebron ben geworden van afslankpillen. Maar als er straks iemand met een hersenbloeding op de intensive care ligt, is dat niet mijn verantwoordelijkheid, maar die van Coldeweijer. Ik heb die pillen nooit gebruikt."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Yvonne en Samantha tegenover elkaar in rechtbank om roddelvideo

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!