Katja Schuurman en Freek van Noortwijk Beeld © ANP

Katja Schuurman: 'Freek begaf zich redelijk snel weer op liefdespad'

15 april 2022 16:19

Waar Katja Schuurman (47) met haar ex-man Thijs Römer (43) nu als vrienden door het leven gaat, ligt dat momenteel met haar ex-man Freek van Noortwijk iets anders. Tegenover 'AD' doet ze een boekje open over de liefdesbreuk.

"Onze levens waren zo met elkaar verstrengeld. Dat onthechten, dat was me wat"

Katja en Freek besloten in november een punt te zetten achter hun ceremoniële huwelijk. "Onze levens waren zo met elkaar verstrengeld. Dat onthechten, dat was me wat. We zijn pas sinds november uit elkaar. Daar moet gewoon tijd overheen gaan."

De presentatrice voelde zich behoorlijk 'klote'. "Freek heeft het iets complexer gemaakt door zich redelijk snel weer op het liefdespad te begeven. Dat vond ik pijnlijk en ingewikkeld. Het haalde ook de aandacht en energie weg om het samen op zo’n goed mogelijke manier te doen voor Coco." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Katja Schuurman 'prettig melancholisch' na trip down memorylane

Hoewel het voor Katja nu misschien nog allemaal vers en moeilijk is, hoopt ze dat de scherpe randjes met de tijd zullen slijten. Eigenlijk dacht ze dat ze na de breuk meteen vrienden zou worden met Freek, net zoals ze dat nu met haar ex Thijs is. "In mijn herinnering - maar ik heb een slecht geheugen - ging ik scheiden van Thijs en waren we daarna meteen vrienden." Toch zat de vork net iets anders in de steel. "We hebben elkaar de eerste maanden amper gesproken en áls dat gebeurde, hadden we ruzie. Logisch dat er tijd overheen moet gaan. Maar ja, ik heb dan een beeld hoe het moet zijn: dat het goed zit, we hebben een kleintje, we gaan er verdomme iets van maken."

De presentatrice vertelt ook waarom het misging tussen haar en de chefkok. Ze dacht namelijk dat zij en Freek hetzelfde waren, maar later bleek dat ze verblind was door verliefdheid. De twee staan heel anders in het leven. "Ik dacht: hij is jonger, misschien verandert hij nog. Denken dat je iemand kunt veranderen, is een misverstand. De laatste jaren was er veel strijd, gedoe, spanning. Het is ook wel weer prettig dát niet meer te hebben."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Katja Schuurman op Valentijnsdag verrast door ex: 'Ook lief'

Zelf moet Katja nog even niet denken aan een nieuwe liefde. "Ik zal in de zomer vast een flirt hebben, of dat er eens iemand een nachtje blijft, maar die mag dan ook weer snel weg", laat ze weten. 

Eerder deze week kwam Katja nog in het nieuws vanwege een campagne voor een schoenenmerk. De presentatrice staat model, maar op de achtergrond van een foto staan twee kinderen afgebeeld die het ogenschijnlijk niet breed hebben. Veel mensen vinden het smakeloos dat de kinderen hiervoor zijn gebruikt. Katja's reactie zie je in onderstaande video.

Katja Schuurman niet eens met ophef over campagne: 'Jammer'

00:44

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!