André Rieu Beeld © ANP

André Rieu hoopt koningspaar wals te zien dansen op koningsdag

16 april 2022 10:37

André Rieu (72) hoopt koning Willem-Alexander (54) en koningin Máxima (50) tijdens Koningsdag in Maastricht te kunnen verleiden tot het dansen van een wals. De in Maastricht wonende André en zijn Johann Strauss Orkest horen aankomende Koningsdag tot de artiesten die optreden in de Limburgse hoofdstad. De violist verwacht er veel van, vertelt hij zaterdag in 'De Telegraaf'.

"Ik hoop echt dat ze gaan dansen voor het podium"

"Ja natuurlijk spelen we een heerlijke wals, speciaal voor het koningspaar! Ik hoop echt dat ze gaan dansen voor het podium, dat zou fantastisch zijn", zegt Rieu. Een van de nummers die de beroemde violist op 27 april ten gehore zal brengen, heeft hij speciaal voor het koningspaar gecomponeerd, vertelt hij. "Ter gelegenheid van de troonsbestijging van koning Willem-Alexander in 2013 hadden we de eer op het Museumplein in Amsterdam te mogen optreden voor ruim zestigduizend mensen. We hadden toen een wals, speciaal voor het koningspaar gecomponeerd. Die spelen we nu natuurlijk ook weer."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Prinsessen sturen koningin Máxima geregeld een tikkie

Met het optreden op het Onze Lieve Vrouweplein in Maastricht is het de tweede keer dat André voor het koningspaar speelt. "Voor prinses Beatrix hebben we vaker opgetreden, toen ze nog koningin was. Dat gebeurde onder meer bij de grotten van Valkenburg. Ik weet nog goed dat we maar een halfuur mochten spelen. Aan het eind van het concert bedankte Beatrix ons en zei ze spontaan dat ze het veel te kort vond. Zó leuk!"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Koningin Máxima over zakgeld dochters: 'Op is op'

Nu Corona 'over' is, kunnen de Oranjes eindelijk weer de hort op. Naast koningsdag staan er ook andere bezoekjes op de planning. Zo bezocht het koningspaar begin deze maand nog de duin- en bollenstreek in Zuid-Holland. Het weer zat alleen niet mee.

Koningin Máxima 'gezandstraald' tijdens bezoek aan Zuid-Holland

04:03

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!