Dennis Schouten en Jan Roos Beeld © ANP

Roddelpraat buigt na eisen John de Mol

16 april 2022 15:32

Het programma 'Roddelpraat' komt tegemoet aan de eisen van John de Mol (66). Dit laat advocaat Peter Plasman (70) van John de Mol weten aan RTL Boulevard. Eerder deze week liet John de Mol weten een rectificatie te eisen van het programma, nadat de presentator Jan Roos (45) de familie De Mol heeft beschuldigd van het afkopen van getuigen rondom de mishandelingszaak van Johnny de Mol.

De familie De Mol zal Roddelpraat voorstellen om een bedrag van 10.000 euro over te maken aan Stichting Het Vergeten Kind. De advocaat zou een schadevergoedingsprocedure kunnen starten als het online kanaal dit niet doet. Ook moet Roddelpraat de passages uit hun video’s verwijderen waarin Jan Roos spreekt over de vermeende betaling, die wordt ontkend door raadsman Plasman.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jan Roos wordt hele dag nageroepen: 'Papzak, vetzak, smeerpijp'

Aan RTL Boulevard laat één van de presentatoren van het programma, Dennis Schouten, in een reactie weten dat ze 'gedeeltelijk' mee gaan in de eis van John de Mol, 'omdat het geen zin heeft om een zaak te beginnen tegen een miljardair'. Tegelijkertijd gaan ze ook mee in de eis omdat ze 'hun bronnen willen beschermen mocht het tot een zaak komen'. 

Wat betreft het voorstel om een bedrag over te maken van 10.000 euro aan Stichting Het Vergeten Kind hebben de heren van het praatprogramma een beter idee. Volgens Dennis is stichting Blijf Van Mijn Lijf-huis gepaster en zou John eerst zelf 10.000 euro moeten over maken 'in verband met de zaak van Johnny de Mol'. Pas daarna zullen de heren van Roddelpraat het bedrag ook overmaken, vertelt Dennis. 'Stel dat John de Mol het geld overmaakt dan willen wij dat ook doen, maar dan naar het Blijf Van Mijn Lijf-huis. Anders krijgen ze geen geld te zien', licht hij toe. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jan Roos noemt aangifte Carlo Boszhard 'een kansloze zaak'

Inmiddels stapelen de rechtszaken en aangiftes tegen Roddelpraat zich op. Zo stonden de heren van het programma vorige maand nog in de rechtszaal tegenover Famke Louise, nadat ze een nummer van de zangeres lieten horen waaruit zij concludeerden dat ze mogelijk misbruikt was door Ali B.

Famke Louise sleept Roddelpraat voor de rechter: 'Gaat nergens over'

06:06

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!