Beeld © Photo by Eric Charbonneau/REX/Shutterstock

Superfly-acteur schuldig bevonden aan verkrachting en misbruik

19 april 2022 05:17

Kaalan Walker (27), een acteur en rapper die onder meer te zien was in film 'Superfly' uit 2018, is maandag in een rechtbank in Los Angeles schuldig bevonden aan het verkrachten van zes mensen en seksueel misbruiken van een ander. Drie van de slachtoffers waren ten tijde van het misbruik 16 jaar oud.

Kaalan had ook een rolletje in Kings (2017), met Halle Berry en Daniel Craig. Hij gebruikte onder meer de naam van Halle om de aandacht te trekken van jonge meisjes die model wilden worden. Hij liet hen geloven dat hij connecties had die hen op weg konden helpen.

Volgens Rolling Stone lieten aanklagers weten getuigenissen te hebben van dertig vrouwen die zeggen slachtoffer te zijn geworden van Kaalan. De rechtszaak draaide om tien van hen. De acteur werd in drie gevallen vrijgesproken.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Halle Berry sluit deal met Netflix voor meer films

Drie van de vermeende slachtoffers die om verschillende redenen buiten de aanklacht vielen, spraken tijdens het proces om een beeld van Walker te schetsen. Een van hen doet ook haar verhaal tegenover Rolling Stone. Ze vertelt dat de acteur haar toen ze zestien was gouden bergen beloofde en deed alsof hij mensen als Drake kende. Hij nodigde haar uit voor een fotoshoot, maar toen ze daarvoor kwam opdagen werd ze misbruikt. Toen ze daar enorm overstuur van raakte, liet de acteur haar weten dat ze onvolwassen was en hij haar niet verder zou helpen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Amber Heard beschuldigt Johnny Depp van seksueel misbruik

De straf van Kaalan wordt eind volgende maand vastgesteld. De maximale straf voor zijn misdaden is 100 jaar cel tot levenslang.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!