Pauline Wingelaar Beeld © ANP

Pauline Wingelaar blikt terug op bevalling: 'Ik kon niet meer terug'

19 april 2022 11:02

De grote droom van Pauline Wingelaar (36) komt in 2021 uit als ze twee streepjes op haar zwangerschapstest ziet. Ze is zwanger. Van een meisje bovendien. Pauline kan haar geluk niet op. Tot het noodlot toeslaat: ze bevalt van dochter Belle als ze net 22 weken is. Drie kwartier later overlijdt het kleine meisje. In 'LINDA.' vertelt Pauline over die hartverscheurende gebeurtenis.

"Ik schrok zo erg. Maar ik kon niet meer terug"

Pauline heeft het tijdens de zwangerschap erg druk met haar aankomende verhuizing en verbouwing, haar Instagram-werk en televisieopnames. De hele zwangerschap is de realityster nerveus, omdat ze zich zorgen maakt om het kleintje in haar buik.

Dat het tijdens een opnamedag van de Videoland-serie Echte Gooische Moeders misgaat - uitgerekend op de dag van haar babyshower ontstaat er een gaatje in het vlies van het vruchtwater - bewijst voor Pauline dat ze 'niet gek is'. "Er klopte écht iets niet."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Pauline uit Echte Gooische Moeders in tranen na lieve toespraak

Er volgen twee spannende weken waarin de vliezen van Pauline breken, bloedingen volgen en ze hele dagen op bed ligt in de hoop dat ze de 24 weken haalt - het moment waarop baby's levensvatbaar zijn. Op 30 september 2021 ligt Pauline ter observatie in het ziekenhuis als ze krampen krijgt. Om 4 uur 's nachts gaat ze naar de wc en luistert ze naar haar lichaam: dat wil druk zetten, merkt ze. Belle komt al ter wereld nadat Pauline haar buik een beetje aanspant.

"Ik schrok zo erg. Maar ik kon niet meer terug. Ik heb haar billen vastgehouden, want die kwamen al een beetje naar buiten, en ben zo teruggewaggeld naar het bed. Even later kwam iedereen binnen, de artsen, de verpleegkundigen. 'Laat je hand maar los,' zeiden ze, 'laat maar los.' Maar ik durfde het niet." Even later wordt Belle op haar borst gelegd. Het is een 'heel klein, rood, bijna doorzichtig meisje', vertelt Pauline in het blad.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Pauline Wingelaar herdenkt overleden dochtertje Belle

Pauline vindt haar prachtig: ze lijkt sprekend op haar grote broer Diederik. Er worden foto's gemaakt en lieve dingen gezegd. Niet veel later wordt Pauline naar de operatiekamer gereden, want de placenta laat niet los. Ze is er niet bij als Belle, drie kwartier nadat ze is geboren, komt te overlijden.

Door Belle heeft Pauline geleerd om op de rem te trappen en dankbaar te zijn voor wat ze wel heeft, namelijk twee gezonde jongens, een man en voldoende werk. Maar mocht er ooit nog een kindje komen, dan is dat meer dan welkom, vertelt ze.

Pauline over het verlies van Belle en hoe ze haar herdenkt

04:37

Het hele interview met Pauline Wingelaar lees je in de nieuwste LINDA. die vanaf woensdag in de winkel ligt. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!