Danny de Munk Beeld © ANP

Danny de Munk ontkent ernstige beschuldigingen: 'Zeer ontdaan'

19 april 2022 13:59

Danny de Munk (52) is de volgende BN'er die onder het vergrootglas van een juicekanaal ligt. Sinds vorige week is de zanger het gesprek van de dag, nadat Yvonne Coldeweijer (35) een boekje over zijn vermeende escapades opendeed in een video.

"Ik ontken pertinent de beschuldigingen uit de video"

Eerder stelde Danny nog in Weekend dat hij zich geen zorgen maakt om juicekanalen. Tijdens optredens blijft hij van de drank en drugs af en als er iets geks voorkomt, vertelt hij het aan zijn vrouw Jenny. Hij is zo hecht met zijn vrouw, 'daar komt niemand tussen'.

Gepraat wordt er ongetwijfeld in huize De Munk. Zeker nu de video van Yvonne over zijn vermeende 'schandalige praktijken' meer dan 170.000 keer is bekeken. De roddelvlogger beschuldigt de zanger van drugsgebruik en vreemdgaan.

Danny heeft zich dagen stilgehouden, maar komt nu met een verklaring. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Onderzoek gestart na geruchten over mogelijk wangedrag Danny de Munk

Danny is 'zeer ontdaan' door de beschuldigingen. "Een week geleden meldde ik dat ik niets te vrezen had van juicechannels omdat ik niets te verbergen heb. Achter die woorden sta ik nog steeds", laat hij weten. "Ik ontken pertinent de beschuldigingen uit de video. Ik zit inmiddels veertig jaar in het vak en sta bekend als een perfectionist en een professional. Het doet mij dan ook heel veel pijn dat deze beschuldigingen worden geuit, vooral omdat dit zijn weerslag heeft op mijn hele gezin en familie. Zo ontvangen mijn kinderen inmiddels beledigingen en ernstige verwensingen. De MeToo-beschuldiging vind ik vreselijk. Daar herken ik mij absoluut niet in. Als iemand meent dat ik hem of haar onjuist heb behandeld, dan hoop ik dat diegene melding doet bij de juiste instanties, zodat dit op professionele wijze onderzocht kan worden."

Bovendien valt er in de verklaring van Danny te lezen dat het 'zeer onaannemelijk' is 'dat iemand in een grote musical speelt onder invloed van harddrugs, waarin op het hoogste niveau - vaak gelijktijdig - gezongen, gedanst en geacteerd moet worden'. 

Dat er seksuele handelingen zouden zijn verricht in de bus van de cast en crew 'is praktisch uitgesloten'. Hetzelfde geldt voor het gerucht over seksuele handelingen in de coulisse tijdens theateroptredens. In de bus waren naar eigen zeggen minimaal 35 mensen aanwezig, in de coulisse waren 'eveneens een groot aantal cast- en crewleden' aan het werk.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Danny de Munk had zonder vrouw Jenny 'in de goot gelegen'

Ook zijn advocaat Annemiek van Spanje reageert: "Op dit moment bekijken wij met cliënt of het nemen van juridische stappen zinvol en wenselijk is. De beschuldigingen zijn door een juicechannel zonder inachtneming van de primaire journalistieke beginselen gedeeld. Er is geen (nader) onderzoek gedaan en er heeft geen hoor- en wederhoor plaatsgevonden. Gelet op de ernst van de beschuldigingen en de impact op het privé- en gezinsleven van cliënt, hadden de beschuldigingen voorafgaand aan publicatie met de grootst mogelijke zorgvuldigheid moeten worden onderzocht. Dat is niet gebeurd. Dat neemt niet weg dat cliënt uiteraard zijn volledige medewerking zal verlenen aan een onafhankelijk onderzoek."

Ook laat de zanger weten dat hij aan het werk blijft. Verdere vragen over de kwestie worden 'vooralsnog niet beantwoord'.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Danny de Munk denkt dat als kind doorbreken goed voor hem was

Stage Entertainment gaat naar aanleiding van geruchten onderzoek doen naar mogelijk grensoverschrijdend gedrag door Danny. Het entertainmentbedrijf heeft kennisgenomen van de beschuldigingen en gaat deze onderzoeken, bevestigt een woordvoerder aan het ANP na berichtgeving van Shownieuws.

"Deze gebeurtenissen zouden hebben plaatsgevonden in de periode dat Danny de Munk te zien was in de productie van Ciske de Rat van 2007", aldus een woordvoerder van Stage Entertainment. Yvonne vertelt in haar video onder meer dat Danny onder invloed van drugs met kinderen zou hebben gewerkt in shows van Ciske de Rat. "De inhoud van de berichtgeving heeft ons zeer aangegrepen. Naar aanleiding van de berichtgeving zullen wij nader onderzoek hiernaar doen."

Volgens de woordvoerder kunnen medewerkers die te maken hebben gehad met grensoverschrijdend gedrag altijd terecht bij vertrouwenspersonen. "Wij zijn daarnaast extra voorzichtig met kinderen die in onze producties spelen. Zij krijgen begeleiding van speciale kinderbegeleiders."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Samantha had Yvonne uit eigen belang niet aan moeten klagen'

In een eerdere video suggereerde Yvonne Coldeweijer dat Samantha Steenwijk illegale en levensgevaarlijke afslankpillen zou slikken om in een hele korte tijd 22 kilo af te vallen. Samantha klaagde de juice-influencer aan en de twee vechten dit nu in een kort geding uit. 

Rob Goossens: 'Yvonne genoot van aandacht tijdens kort geding'

05:04

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!