Milan van Waardenburg Beeld © ANP

Milan van Waardenburgs droom komt uit met Les Misérables-rol

19 april 2022 16:24

Milan van Waardenburg is pas 28 jaar maar heeft met de rol van Jean Valjean in Les Misérables nu al zijn ultieme doel bereikt. "Ik heb altijd gezegd: als ik deze rol ooit mag spelen dan heb ik alles bereikt wat ik graag zou willen bereiken in mijn carrière. En het gaat gewoon gebeuren", zegt de musicalacteur tegen het ANP.

"Ik geloof dat er ooit maar één iemand eerder is geweest die zo jong Jean Valjean heeft gespeeld"

Dat Milan op zo'n jonge leeftijd de hoofdrol te pakken heeft, is volgens hem extra bijzonder. "Ik geloof dat er ooit maar één iemand eerder is geweest die zo jong Jean Valjean heeft gespeeld. Dat was John Owen-Jones, nu een gevestigde naam in Londen. Hij was destijds 26 jaar, nu rond de 50 en hij heeft de rol laatst nog een keer gespeeld."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Brits gezin scoort online een hit met Les Misérables-parodie

Milan kreeg de zegen van de Britse theaterproducent Cameron Mackintosh, die nauw betrokken is bij de nieuwe Nederlandse versie van de legendarische musical. "Dat is extra fijn", aldus de acteur. "En dat maakt het ook wel extra bijzonder, maar ook heel eng hoor."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

The Hobbit houdt Les Misérables achter zich

Theaterproducent De Graaf & Cornelissen brengt Les Misérables volgend jaar na veertien jaar terug op de planken in Nederland. Het stuk wordt in maart drie weken opgevoerd in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Bij succes is de voorstelling daarna mogelijk ook in andere theaters te zien.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!