Jan Rot Beeld © ANP

NPO Radio 5 eert stervende Jan Rot met speciale uitzending

19 april 2022 17:51

NPO Radio 5 eert vrijdag cabaretier en tekstschrijver Jan Rot (64) met een speciale uitzending. In de zendtijd van het programma 'Volgspot' praten collega's en vrienden over Jan en voeren zij werk van hem uit.

De uitzending, gepresenteerd door dj Astrid de Jong, vindt plaats in het weekend dat Jan oorspronkelijk een groot concert zou geven in het Luxor Theater in Rotterdam. Jan heeft kanker en maakte begin april bekend dat hij al zijn optredens moest annuleren omdat het onverwacht snel heel slecht met hem gaat. Hij zei toen nog een paar weken te leven te hebben.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zieke Jan Rot keert na week gedwongen rust terug naar het podium

De zanger en tekstschrijver is op de hoogte van de hommage-uitzending. In de uitzending is onder anderen zangeres Marjolein Meijers te gast, met wie Jan Rot jarenlang het duo An & Jan vormde. Ook is pianist Jakob Klaasse aanwezig, die al heel lang met Jan optreedt. Daarnaast zal Bill van Dijk zingen, met wie Jan in de musical De Palingvissers stond. Een speciale gast is Henkjan Smits, die in het begin van de carrière van Jan optrad als zijn 'plugger'.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ruud de Wild brengt met schilderij ode aan stervende Jan Rot

Jan lanceerde zaterdag online zijn afscheidsalbum, I.P.V. KAARTEN. De plaat bestaat uit 21 nummers, deels nieuw materiaal en deels opnames waar hij met warme gevoelens aan terugdenkt. De plaat is beschikbaar op de bekende onlinekanalen als Apple Music en Spotify.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jan Rot vindt het gek idee dat mensen door zijn archieven moeten

Het Luxor Theater in Rotterdam biedt bezoekers die online kaartjes bestellen voor elke show in het theater de kans om geld te doneren aan zanger Jan Rot en zijn familie. Het theater deed dit op verzoek van bezoekers die graag iets willen doen voor Jan. In een interview in september zei Jan dat hij dit ook moest doen omdat hij zelfstandig ondernemer is en door de coronacrisis twee slechte jaren achter de rug heeft. "Ik ben een zzp'er. Dan moet je werken tot je erbij neervalt of echt niet meer kan", meldde hij toen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!