Johnny Depp Beeld © ANP

Johnny Depp wil waarheid aan het licht in smaadzaak tegen ex

20 april 2022 08:05

Een van de voornaamste redenen dat Johnny Depp (58) zijn ex-vrouw Amber Heard (35) heeft aangeklaagd voor smaad, is dat hij wil dat de waarheid aan het licht komt. Dat zei de acteur dinsdag tijdens zijn eerste getuigenis in de zaak in de rechtbank van Fairfax County in de Amerikaanse staat Virginia.

"De waarheid is het enige waarin ik ben geïnteresseerd"

Johnny heeft Amber, met wie hij tot en met 2016 getrouwd was, aangeklaagd vanwege een artikel dat zij in 2018 schreef voor The Washington Post. De actrice heeft het daarin over huiselijk geweld dat ze heeft meegemaakt, al noemt ze de naam van haar mishandelaar niet. Volgens de acteur is het echter overduidelijk dat ze hem bedoelt, ook omdat Heard hem al vaker heeft beschuldigd van mishandeling. Depp ontkent dat.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Johnny Depp zag nooit de eerste Pirates of the Caribbean-film

De acteur hoopt dat het tijdens de rechtszaak, die vorige week maandag is begonnen, duidelijk wordt dat hij niet gewelddadig was tijdens zijn huwelijk met Amber. "De waarheid is het enige waarin ik ben geïnteresseerd. Met leugens kom je nergens."

Johnny wil daarnaast voor zichzelf, maar ook voor zijn twee kinderen, opkomen. "Ik vind het des duivels dat mijn kinderen op school door vrienden of anderen zouden worden aangesproken", legt hij uit. De acteur ontkent wederom dat hij zijn ex-vrouw ooit heeft mishandeld of seksueel heeft misbruikt. Hij noemt de beschuldigingen 'afschuwelijk en verontrustend'.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Johnny Depp dinsdag aan het woord in smaadzaak tegen ex

Vorig jaar troffen Johnny en Amber elkaar ook al in de rechtbank in Londen. De acteur verloor toen een rechtszaak tegen de Britse krant The Sun over een artikel waarin hij een 'vrouwenmishandelaar' werd genoemd. De rechter oordeelde dat er geen sprake was van smaad, omdat hij vond dat onvoldoende was bewezen dat de acteur zijn ex niet had mishandeld. Heard was als getuige voor The Sun aangevoerd.

'Moordberichten' Johnny Depp over Amber Heard lekken uit

04:34

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!