Beeld © ANP

Britt Dekker eerlijk over eetprobleem: 'At een appel en wortel per dag'

24 april 2022 11:20

Britt Dekker (30) heeft een 'tricky periode' gehad wat betreft haar relatie tot eten. Dat vertelt de presentatrice in gesprek met Chantal Janzen (43), voor een interview in haar blad '&C'.

"Dat werd een soort uitdaging"

Het begon allemaal door Britts carrière op tv. "Ik moet wel zeggen dat je op tv vijf kilo dikker lijkt", zegt ze. De presentatrice, die landelijke bekendheid verwierf door haar deelname aan Take Me Out, houdt van 'vet eten'. "Dus ik probeer dat te compenseren." En met resultaat, want Britt is vijftien kilo afgevallen.

De kilo's waren niet eens de hoofdreden om af te vallen. Ze wilde juist gezonder zijn, zeker omdat ze de hele tijd moe was. "Elke ochtend startte ik met zes witte bolletjes met schudde­buiken-hagelslag. Na m’n vijfentwintigste werd ik daar echt slomer van", legt ze uit. Om die reden heeft ze haar eetpatroon aangepast.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Britt Dekker dacht dat tv-succes van korte duur zou zijn

Toen Instagram groter werd, heeft Britt naar eigen zeggen een 'tricky periode' doorgemaakt. "Dan zag ik alle Anna Nooshins en zo en dacht ik: zo, die zien er goed uit. Toen sloeg ik een beetje door met eten", aldus Britt. "Op een gegeven moment at ik echt nog maar een appel en een wortel op een dag. Dat werd een soort uitdaging."

Haar vriend Max en haar management grepen in. "Als je graatmager wordt en je maakt Youtube-filmpjes voor jonge kids, dat kan niet. Dan zeiden ze: 'Kijk even naar deze video en foto.' En toen dacht ik: ja, ze hebben gelijk. Het gevoel dat ik kreeg door weinig te eten op een dag, voelde bijna hetzelfde als een wedstrijd winnen met m’n paard. Dat is bizar." Al met al is het bij Britt, door de goede mensen om haar heen, goedgekomen. "Ik ben niet compleet doorgeslagen."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Britt Dekker fileert Ali B: 'Ziek in zijn hoofd, misbaksel'

Britt houdt ervan om de controle in eigen hand te houden. Zo deed ze dat ook bij haar eigen paardenfilm. In onderstaande video vertelt ze daarover.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!