Dennis Weening Beeld © ANP

Dennis Weening had na breuk met geloof 'geen reden om te leven'

21 april 2022 11:42

Dennis Weening (45) schitterde precies een week geleden als Judas in 'The Passion'. Een bijzonder emotioneel moment voor hem was de judaskus die hij Soy Kroon (Jezus) moest geven. De presentator leefde namelijk lange tijd als Jehova's Getuige. "In de ogen van veel mensen uit mijn oude gemeente bén ik natuurlijk Judas", vertelt hij in '&C'.

"Het kon me niet schelen of ik door een tram geraakt zou worden"

Hoewel de repetities voor The Passion 'intens' waren en 'ver buiten zijn comfortzone', wilde Dennis per se deelnemen aan het paasspektakel. De ex-Jehova’s Getuige zag zijn rol namelijk als 'een klein middelvingertje naar het verleden'. Ook was het voor hem een manier om het hoofdstuk definitief af te sluiten.

"Het hielp me ook bij het verwerken van dat oude leven", vertelt hij in het blad. "De scène waarin ik Jezus verraad was heftig. Ik gaf Jezus een kus en zei: 'Dag, meester.' Er kwamen allerlei gevoelens naar boven. Het idee dat ook ik door kennissen en vrienden word gezien als verrader."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tranen Dennis Weening in The Passion waren echt: 'Kwam allemaal terug'

Inmiddels heeft de presentator zijn verleden geaccepteerd, maar de pijn zit er nog altijd. Toen hij brak met de geloofsovertuiging verloor hij iedereen. "Mensen die je al je hele leven kent kijken ineens weg als ze je tegenkomen. Ze denken dat ze je ermee helpen, dat je tot inkeer komt en spijt betuigt."

Er brak dan ook een heel donkere periode aan: "Ik leefde mijn hele leven met het idee: er komt een paradijs op aarde en ik leef voor eeuwig. Alles wat ik nu te verduren heb, zoals pesterijen op school, is het straks waard. Ineens had ik geen reden meer om te leven, want ik ging toch dood, en niet naar het paradijs. (…) Het kon me niet schelen of ik door een tram geraakt zou worden."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dennis Weening en vrouw boos en aangeslagen na aanrijding kat

Inmiddels is Dennis met zijn verleden in het reine gekomen en, hoewel het sterk wordt afgeraden om met uitgesloten familie om te blijven gaan, heeft hij nog altijd contact met zijn moeder. "Het is niet verboden om met uitgesloten familie te blijven omgaan, maar er wordt je wel sterk aangeraden om dat niet te doen. Gelukkig heeft mijn moeder daar lak aan", aldus de presentator.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!