Ellen Pompeo en Katherine Heigl in 'Grey's Anatomy' Beeld © ABC

Ellen Pompeo verdedigt Grey's Anatomy-collega Katherine Heigl

21 april 2022 13:06

Op de set van 'Grey's Anatomy' was het niet altijd rozengeur en maneschijn. Katherine Heigl (43) sprak zich in 2009 uit over de heftige werktijden bij de serie en werd daarop gefileerd door de pers en de fans. Dertien jaar later krijgt de actrice eindelijk bijval van haar oud-collega Ellen Pompeo (52).

"Ze is haar tijd ver vooruit"

Katherine is in het verleden behoorlijk mondig geweest over de 'gruwelijke' werktijden bij Grey's Anatomy. De actrice werd bestempeld als 'lastig om mee te werken', waardoor haar carrière in Hollywood een snoekduik nam. Inmiddels ziet Ellen, die de titelrol van Meredith Grey speelt in de serie, in dat Katherine het bij het juiste eind had en neemt het daarom met terugwerkende kracht voor haar op. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Mogelijke comeback van populair personage Grey's Anatomy

In de podcast Tell Me, die Ellen presenteert, omschrijft de actrice haar voormalige collega als een 'heldin'. "Ik kan me herinneren dat Katherine over onze absurde werktijden vertelde in een talkshow. Ze had 100% gelijk", aldus Ellen. "Als ze dat in deze tijd had gezegd, zou ze gezien worden als held. Maar ze is haar tijd ver vooruit." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dotan opnieuw te horen in ziekenhuisserie Grey's Anatomy

"Door haar uitspraken werd ze belaagd en noemde men haar ondankbaar", gaat Ellen verder. De actrice vindt Katherine juist 'ongelooflijk dapper'. "Ze sprak de waarheid. Ze loog absoluut niet." 

In deze aflevering van haar podcast Tell Me sprak Ellen met Kate Walsh, de actrice die Addison Montgomery speelt in Grey's Anatomy. Sinds kort vertolkt Kate die rol weer in het ziekenhuisdrama: 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!