Domien Verschuuren Beeld © ANP

Domien dacht dat Coen en Sander hem niet mochten: 'Was arrogant'

22 april 2022 13:32

Domien Verschuuren (34) heeft inmiddels wel naam gemaakt in de radiowereld, maar in zijn beginjaren was dat natuurlijk wel anders. In een interview voor het YouTube-programma 'PodBast' geeft Domien toe dat hij zich aan het begin van zijn carrière 'arrogant' en 'opvliegend' heeft gedragen en dat dit niet bij iedereen goed viel.

"Het was totale zelfoverschatting en overschreeuwen van wie ik was en hoopte te worden"

Zo wordt hij geconfronteerd met uitlatingen die hij als 14-jarig jongetje deed op een radioforum. Op het forum noemde hij Edwin Evers 'commerciële rotzooi' en voorspelde hij dat de carrière van Rob Stenders over een jaar of 10 wel klaar zou zijn. Domien geeft toe dat hij het in die tijd best wel hoog in zijn bol had. "Dit vond ik gewoon echt op dat moment. Het was totale zelfoverschatting en overschreeuwen van wie ik was en hoopte te worden. Ik schaam me er wel voor."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ook Marieke Elsinga en Domien Verschuuren hebben corona

Zijn zelfoverschatting heeft hem echter wel wat gebracht: toen hij op jonge leeftijd een mailtje stuurde naar 3FM met de woorden 'Ik ben Domien en ik wil graag radio-dj worden', werd hij uitgenodigd voor een gesprek en niet veel later aangenomen bij een lokale radiozender. In 2005 trok hij de stoute schoenen aan en stuurde hij een mailtje naar 3FM waarin hij voorstelde dat het wel leuk zou zijn als er voortaan ook een lokale radio-dj mee zou doen aan Het Glazen Huis. "Ik was toen echt verbolgen dat ik geen mail terugkreeg van Giel met 'Ja, goed idee.'"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Domien Verschuuren 'opgelucht' over vertrek uit escape room

Uiteindelijk kwam zijn grote droom wel uit en werd hij aangenomen bij radio 3FM. Zijn naar eigen zeggen 'arrogante gedrag' en ‘opvliegende karakter’ zorgden daar al snel voor problemen. "Ik ben ook wel echt aangesproken over hoe ik mezelf intern profileerde en dat ik best wel een grote bek had voor wie ik op dat moment was. Ik ben daar ook dankbaar voor, dat ik dit te horen heb gekregen van mensen die ik respecteerde en waardeerde, want alleen op die manier kun je groeien."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Domien Verschuuren in quarantaine: 'Uit voorzorg'

Toen hij op een gegeven moment naar BNN zou gaan, was hij wel bang dat zijn imago hem parten zou spelen. "Ik vond dat doodeng, want ik dacht dat Coen (Swijnenberg, red.) en Sander (Lantinga, red.) een bloedhekel aan mij hadden. Toen heb ik dat ook uitgesproken naar BNN en gevraagd hoe de rest van de club het vond dat ik zou komen. Zij hebben toen ook wel eerlijk gezegd dat ik eerst mijn best moest doen om het tegendeel te bewijzen."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!