BN'ers reageren aangeslagen op overlijden Jan Rot

22 april 2022 15:36

Diverse bekende Nederlanders hebben op sociale media bedroefd gereageerd op het overlijden van zanger en tekstschrijver Jan Rot. Hij overleed vrijdag op 64-jarige leeftijd, maakte zijn familie op Facebook bekend. De zanger had uitgezaaide darmkanker.

"Het ga je goed, Jan Rot"

'Ach wat verdrietig. Niet onverwacht, toch komt het als een klap', zo twittert muziekkenner Leo Blokhuis. 'Jan Rot. Hij is niet meer onder ons. Zijn prachtige werk gelukkig nog wel. Tot op het laatst bleef hij positief, en was hij dankbaar voor wat hem op de valreep nog ten deel viel. Daarmee inspireerde hij ook mij (in gesprekken die ik met hem voor Volle Zalen voerde)', schrijft programmamaker Cornald Maas op hetzelfde medium.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Eerbetoon Jan Rot op NPO Radio 5 gaat op verzoek van Jan door

Anderen zijn wat korter van stof over het overlijden van Jan. 'Het ga je goed, Jan Rot', deelt NPO 3FM-dj Frank van der Lende bijvoorbeeld. Oud-Radio Veronica-dj Erik de Zwart schrijft dat een 'Mooi mens is heengegaan' en cabaretier Guido Weijers noemt het simpelweg een 'Rot-dag'.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jan Rots AD-column overgenomen door zijn vrouw

Comédienne Claudia de Breij staat zowel op Twitter als op Instagram stil bij het overlijden. Ze doet dat door een deel van de songtekst van het lied 'We'll Meet Again' dat Jan - samen met tientallen andere nummers - in het Nederlands vertaalde. 'Dag Jan. Dank voor al het moois. Zoals jouw 'We'll Meet Again'. Had hem zo graag nog voor je gezongen.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Muzikant en schrijver Jan Rot overleden

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!