Marjolein Meijers Beeld © ANP

Marjolein Meijers tijdens eerbetoon Jan Rot: 'Hielden van hem'

22 april 2022 21:02

"We hielden allemaal van Jan. Daarom zijn we er." Dat zei Marjolein Meijers (63) in het speciale eerbetoon op NPO Radio 5 aan de vrijdag overleden zanger en liedjesschrijver Jan Rot. Marjolein vormde jaren met Jan het duo An + Jan.

"Ik ben het ook aan hem verplicht"

Toen presentatrice Astrid de Jong van Een Rotavond, zoals het eerbetoon heet, vroeg of het niet moeilijk was om bij de uitzending van Omroep MAX aanwezig te zijn, vertelde Marjolein een anekdote over het begin van het duo An + Jan. Jan wilde een contract afsluiten met de muzikanten. "Daarin stond letterlijk: de afspraak is dat je nooit kan afbellen, behalve als je dood bent", vertelde Marjolein. "Ik ben het ook aan hem verplicht", voegde ze eraan toe.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Muzikant en schrijver Jan Rot overleden

Marjolein kijkt met veel plezier terug op de jarenlange samenwerking met Jan. "Heel in het begin mocht ik wel eens meevertalen, maar later deed hij het zelf omdat hij het natuurlijk beter kon", vertelde ze.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jan Rots AD-column overgenomen door zijn vrouw

Soms twijfelde Marjolein of ze wel goed genoeg was om met Jan op te treden. Op een keer vroeg ze dat aan de zanger. "Denk je dat als jij niet goed genoeg was ik met jou zou willen spelen", kreeg ze toen als antwoord.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!