Ellen ten Damme Beeld © ANP

'Grensoverschrijdend gedrag Ellen ten Damme gaat over Ali B'

22 april 2022 22:07

Het verhaal van seksueel overschrijdend gedrag waar Ellen ten Damme (54) vrijdagavond over sprak in het NPO 2-programma 'De Geknipte Gast' gaat over Ali B (40). Dat schrijft het 'AD' op basis van een inmiddels verwijderde passage in de podcast 'Aan de Keukentafel' van Sietse Huisman. Volgens de krant heeft de zangeres inmiddels een verklaring afgelegd bij de politie.

"In overleg met Ellen ten Damme zullen we actie ondernemen"

Het incident zou zich hebben voorgedaan tijdens de opnames van het AVROTROS-programma Ali B en de Muziekkaravaan, waar Ellen in 2014 aan meedeed. De rapper nam de zangeres destijds mee naar de Marokkaanse stad Meknes om inspiratie op te doen voor een nummer.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ellen ten Damme had 'zelfde ervaring' als Voice-slachtoffers

Een woordvoerder van AVROTROS laat desgevraagd aan het ANP weten 'enorm geschrokken' te zijn van het verhaal van Ellen. "We vinden het verschrikkelijk als dit inderdaad heeft plaatsgevonden tijdens de opnames van Ali B en de Muziekkaravaan. In overleg met Ellen ten Damme zullen we actie ondernemen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ellen ten Damme slachtoffer seksueel grensoverschrijdend gedrag

In De Geknipte Gast vertelde de zangeres dat ze 'een zelfde ervaring' had gehad als de slachtoffers van seksueel overschrijdend gedrag bij The Voice of Holland. Ze noemde geen namen maar gaf wel aan van plan te zijn om officiële stappen te nemen.

Het management van Ellen en de advocaat van Ali B waren vrijdagavond niet direct bereikbaar voor commentaar.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!