Ali B Beeld © ANP

Advocaat Ali B over beschuldigingen Ellen: 'Hij is gemakkelijk mikpunt'

23 april 2022 14:30

De advocaat van Ali B (40) herhaalt dat zijn cliënt zich niet schuldig heeft gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag tegenover Ellen ten Damme (54). Advocaat Bart Swier stelt dat de rapper door de eerdere beschuldigingen 'publiek verdacht' is en daardoor 'kennelijk een gemakkelijk mikpunt' is.

"Volgens Ali B is er niets voorgevallen tussen hem en Ellen ten Damme wat grensoverschrijdend was"

De zangeres sprak vrijdagavond in een aflevering van het NPO 2-programma De Geknipte Gast over 'eenzelfde ervaring' als slachtoffers van wangedrag bij The Voice of Holland. Hoewel Ellen de naam van Ali B niet noemt, zou ze het over de rapper hebben gehad. Ali B ontkende de 'vage beschuldiging' zaterdagmiddag in een verklaring op Instagram. Volgens hem was er sprake van een 'onschuldige flirt'.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Grensoverschrijdend gedrag Ellen ten Damme gaat over Ali B'

"Volgens Ali B is er niets voorgevallen tussen hem en Ellen ten Damme wat grensoverschrijdend was", herhaalt zijn advocaat, die ook zegt dat de rapper 'pijnlijk verrast' is door het verhaal.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Anouk voelde meteen dat het mis was rond Ali B

Bart vindt dat mensen die menen 'een terecht verwijt' te hebben zich niet in een talkshow, maar bij justitie moeten melden. "Die doet daar dan onderzoek naar. Ellen noemt het zelf Middeleeuws om iemand publiekelijk aan de schandpaal te nagelen en dat is exact wat ze nu heeft gedaan."

Het management van de zangeres was zaterdagmiddag niet direct bereikbaar voor commentaar.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!