Simon Leviev Beeld © Netflix

Spaanse rechtbank vaardigt arrestatiebevel uit tegen Tinder Swindler

23 april 2022 17:29

De Spaanse rechtbank vaardigt een arrestatiebevel uit tegen Shimon Hayut (31), beter bekend als de Tinder Swindler. Shimon, die bekend werd na een Netflix-documentaire waarin uiteen werd gezet hoe hij onder de naam Simon Leviev vele vrouwen geld afhandig maakte, zou een ongeldig identiteitsbewijs hebben laten zien aan de politie.

Dat deed hij in 2019, toen hij in een sportwagen staande werd gehouden in de Spaanse stad Tarifa, meldt The Times. De zaak zou worden geseponeerd maar werd deze maand weer opgepakt, schrijft het Britse dagblad.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Tinder Swindler' Simon Leviev weer terug op Instagram

De Israëlische oplichter, wiens praktijken aan het licht kwamen in de succesvolle Netflix-documentaire, heeft in de afgelopen tien jaar twee keer vastgezeten: een keer voor fraude en een keer voor het vervalsen van een paspoort. Er lopen momenteel fraudezaken tegen hem in onder meer Noorwegen en Zweden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Hoe gaat het nu met Simon Leviev van The Tinder Swindler?

In de Netflix-documentaire komen drie vrouwen aan het woord die zeggen slachtoffer te zijn van Shimon. Ze ontmoetten hem via de datingapp Tinder en maakten later duizenden euro's naar hem over omdat hij zogenaamd in nood verkeerde. Hij heeft meerdere malen ontkend een oplichter te zijn.

Slachtoffers Tinder Swindler voor Nederlandse rechter: 'Emotioneel slopend'

05:18

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!