Henny Vrienten Beeld © ANP

'Henny Vrienten bracht Klokhuis dertig jaar verder'

26 april 2022 08:39

"Henny Vrienten bracht het programma Het Klokhuis dertig jaar verder. Hij heeft het programma geüpdated: hij maakte het beter en veelzijdiger en bouwde voort op de erfenis van Harry Bannink." Dat stelde regisseur Niek Barendsen (58) maandagavond in het programma 'Met het Oog op Morgen'. In de uitzending werd aandacht besteed aan de bijdrage die de maandag overleden Henny heeft geleverd aan de Nederlandse kindertelevisie. Hij verzorgde decennia lang liedjes en muziek voor Het Klokhuis.

Ook Edwin Rutten, die decennia lang met Henny samenwerkte, heeft alleen maar lof voor het werk dat de oud-Doe Maar-voorman maakte voor kinderen. "Hij ging nooit ervan uit dat het voor kinderen was, hij maakte het nooit simpeler", aldus Edwin. "Hij nam in dat hartelijke hoofd van hem altijd zijn enorme kennis van teksten, poëzie en kunst mee."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Doe Maar-zanger en componist Henny Vrienten (73) overleden

De opnames van liedjes voor het programma herinnert Edwin zich altijd als 'kleine feestjes'. "Het stond er altijd in twee, drie keer op. En dan vroeg hij altijd: ben jij tevreden? Waarop ik zei: ik vind het veel belangrijker of jíj tevreden bent."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Een (jeugd)idool verloren: Henny Vrienten 'voedde generatie op'

Henny was sinds 1980 de frontman van Doe Maar. De band had hits met nummers als Sinds 1 Dag Of 2 (32 jaar), Is Dit Alles en Smoorverliefd. De groep ging oorspronkelijk in 1984 uit elkaar, maar kwam sinds een reünie in 2000 toch weer geregeld bij elkaar. Doe Maar zou afgelopen najaar beginnen aan een afscheidstournee, maar die werd afgezegd vanwege de ziekte van Henny. Ook maakte hij samen met George Kooijmans en Boudewijn de Groot deel uit van het trio Vreemde Kostgangers.