Rachel Hazes Beeld © ANP

Rachel Hazes: '10.000 euro verdwenen tijdens volmacht na inzinking'

26 april 2022 10:39

Rachel Hazes (52) wil vijf getuigen horen over de manier waarop haar belangen via een volmacht zijn behartigd tijdens een inzinking in 2016. Dat heeft haar raadsman Royce de Vries (33) dinsdag voor de rechtbank Amsterdam gezegd. Er zou in die periode zeker 10.000 euro zijn verdwenen.

"Er gebeurden dingen buiten haar zicht om"

Rachel heeft in het najaar van 2016 een inzinking gehad, waarop besloten is om een volmacht af te geven, onder meer om haar betalingen te mogen doen. Er waren drie personen bevoegd om deze betalingen te doen en haar 'rechtshandelingen' te vervullen. De volmacht gold tot begin 2018. "In 2016 ben ik gevallen, daarna volgden onderzoeken", aldus Rachel voor de rechtbank. "Dat is denk ik de slechtste periode van mijn leven geweest." Door de aanstelling van de drie personen en de volmacht konden in die periode 'de zaken' doordraaien.

 De volmacht zou volgens haar advocaat 'misbruikt zijn'. De misbruikers zouden zichzelf hiermee 'verrijkt' hebben, aldus de raadsman: "Er gebeurden dingen buiten haar zicht om."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Natasja Froger maant Rachel Hazes om te stoppen met roken na ziekenhuisstage

Roxeanne Hazes, haar dochter, was een van de gevolmachtigden en zou volgens Rachel over deze kwestie moeten getuigen. Rachel wil deze getuigenis via de rechtbank afdwingen. Moeder en dochter hebben al jaren geen contact meer. Roxeanne was niet bij de zitting aanwezig. Zij schreef voor de rechtbank wel een verklaring. Zij stelt daarin haar moeder 'niet in diskrediet' te willen brengen. Volgens Roxeanne hebben de gevolmachtigden haar namelijk 'jarenlang' bijgestaan en 'dag en nacht' geholpen. Zij noemt de verklaring van haar moeder over het financieel misbruik 'absurd'.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rachel Hazes roept dochter Roxeanne op als getuige in rechtszaak

Wel zijn twee oud-zakenpartners van Rachel aanwezig. Robert Israël, oud-bestuurder van de Hazes BV, noemt de uitspraken van Royce de Vries 'stuitend' en noemt het vreemd 'dat zomaar van alles beweerd kan worden'. Robert stelt Rachel 'al jaren te kennen: zij is voor mij totaal onherkenbaar op dit moment.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!