Beeld © ANP

Contract Olcay bij Talpa niet verlengd en dat vindt ze zelf prima

26 april 2022 16:13

Olcay Gulsen (41) maakte een aantal jaar geleden de overstap van RTL naar Talpa, omdat ze naar eigen zeggen leukere programma's bij Talpa kon gaan doen. Toch blijkt dit in de praktijk een beetje tegen te vallen: in een interview met 'VARAGids' laat Olcay namelijk weten dat haar contract niet zal worden verlengd, maar dat ze hier zelf eigenlijk niet mee zit.

"Ik ben niet het succesnummer van Talpa"

Binnenkort komt Olcay met een nieuw programma, genaamd Fatale liefde. De presentatrice maakte dit programma voor KRO-NCRV, terwijl ze eigenlijk nog onder contract staat bij Talpa. Een bewuste keuze, zo vertelt ze. "Omdat ik bij mijn overstap van RTL naar Talpa heb uitonderhandeld dat ik voor de publieke omroep nog steeds programma’s mag presenteren. Ik vond dat belangrijk. Ik wil niet alleen entertainment maken, maar ook bezig zijn met verdiepende series of onderwerpen waarvan ik zelf iets kan leren."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Olcay Gulsen en Ruud de Wild ontdekken elkaars geheimen in podcast

Olcay had grote verwachtingen van haar overstap naar Talpa, maar die blijken toch niet helemaal te zijn uitgekomen. "Mijn contract loopt eind dit jaar af bij Talpa en wordt niet verlengd. Dat wil ik ook niet. Ik heb er niet zoveel gedaan. Ik ben niet het succesnummer van Talpa."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Olcay Gulsen ziet huwelijk niet zitten: 'Verouderd instituut'

Volgens Olcay was het de bedoeling dat ze voor Net5 meer programma’s ging maken. "Maar daar kijkt niemand naar, dus dat is helaas niet gelukt. En mijn profiel past in de basis niet bij Talpa. Ik kan geen vier titels noemen die ergens over gaan. Ik hoef ook niet per se tien programma’s op tv te maken, die urgentie voel ik niet."

Stilzitten hoeft Olcay echter niet, want ze heeft momenteel genoeg projecten lopen. "Ik maak podcasts met Ruud (de Wild, haar partner, red.), heb een eigen beautylijn, zit op sociale media en zet me in voor vrouwenrechtenorganisatie UN Women Nederland. Ik zou het leuk vinden om ja of nee te kunnen zeggen tegen een onderwerp omdat ik het interessant vind, niet omdat het in mijn contract staat. Of zelf programma’s bedenken. Ik heb net een format gepitcht bij de publieke omroep over teruggaan naar je roots."

De podcast die Olcay en Ruud samen maken heeft ervoor gezorgd dat de twee elkaar nóg beter leren kennen. Er worden zelfs af en toe geheimen onthuld:

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!