Beeld © ANP

Johnny de Mol stopt met HLF8 na nieuwe beschuldiging

26 april 2022 20:40

Johnny de Mol (43) heeft vanavond aan het einde van zijn talkshow 'HLF8' laten weten dat hij zal stoppen met de presentatie hiervan. De reden hiervoor is een nieuwe beschuldiging aan zijn adres van een vrouw die slachtoffer zegt te zijn geweest van seksueel misbruik, zo meldt 'De Telegraaf'.

"Het valt mij zwaar maar ik stap nu opzij om te werken aan mijn verdediging"

De presentator ontkent de aantijgingen met klem maar vindt dat het hem en zijn redactie onmogelijk wordt gemaakt zijn werk als talkshowhost voort te zetten. "Gasten ontvangen om gezamenlijk een vrolijke en boeiende show te maken is voor mij nu even niet meer te doen. Het valt mij zwaar maar ik stap nu opzij om te werken aan mijn verdediging."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Emma Wortelboer boycot talkshow Johnny de Mol: 'Best een dingetje'

Deze week zou er een brief bij zijn advocaat zijn binnengekomen, waarin een stichting tegen seksueel misbruik opheldering eist over een voorval dat zich enkele jaren geleden zou hebben voorgedaan. De stichting beroept zich op de melding van een vrouw die stelt een paar jaar geleden door Johnny te zijn gedrogeerd met GHB en daarna in een hotel seksueel te zijn misbruikt. Johnny noemt de aantijging vals.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Johnny de Mol paar dagen niet te zien in eigen talkshow HLF8

Volgens Peter Plasman, de advocaat van Johnny, is de brief van de stichting vaag en ontkent zijn cliënt de beschuldiging met klem. "Johnny de Mol heeft nimmer, waar dan ook ter wereld, een ander persoon met wat dan ook gedrogeerd en hij heeft ook nimmer iemand seksueel misbruikt."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Onderzoek naar aangifte ex-verloofde Johnny de Mol in volle gang'

De stichting die de brief stuurde wordt bijgestaan door juridisch adviseur Karim Aachboun die ook de ex-vriendin van Johnny, Shima Kaes, vertegenwoordigt.