Derksen, Gijp en Genee vinden terugtreden Johnny 'begrijpelijk'

26 april 2022 22:49

De drie presentatoren van 'Vandaag Inside' vinden het begrijpelijk dat Johnny de Mol (43) tijdelijk stopt met het presenteren van zijn talkshow 'HLF8'. Johnny maakte dinsdagavond bekend zijn werkzaamheden neer te leggen na een nieuwe beschuldiging van ongepast gedrag aan zijn adres.

"Je kunt niet vrijuit over allerlei onderwerpen praten"

"Je krijgt een brief van een advocaat waarin je beschuldigd wordt van iets. Daar kan je je dus niet tegen verdedigen", aldus René van der Gijp. "Als het anoniem is, is het een situatie waar je niks mee kan. Dan vind ik het wel begrijpelijk wat hij nu doet", zegt Wilfred Genee. Ook Johan Derksen snapt het besluit van Johnny. "Ik vind het heel begrijpelijk. Je kunt niet vrijuit over allerlei onderwerpen praten als je er zelf tot over je oren in zit."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Johan Derksen vindt nieuwe beschuldiging Johnny de Mol 'stinken'

"Ik stop voorlopig met het presenteren van mijn programma", aldus Johnny aan het einde van zijn talkshow. "Bovenop de eerdere beschuldigingen en verdachtmakingen is er deze week een nieuwe, anonieme valse beschuldiging geuit. Daardoor wordt het voor mij en de redactie onmogelijk om dit werk voort te zetten."

Voor Johnny is het voor hem nu 'even niet meer te doen' om gasten te ontvangen en gezamenlijk een 'boeiende show te maken'. "Het valt mij heel zwaar, de show gaat door, maar ik stap nu opzij om te werken aan mijn verdediging in de hoop en verwachting dat de waarheid op tafel komt en ik gewoon weer verder kan met mijn werk." Eerder deed Shima Kaes, ex-verloofde van De Mol, aangifte tegen de presentator. Zij beschuldigt hem van mishandeling. De Mol ontkent de beschuldigingen ten stelligste.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Johnny de Mol stopt met HLF8 na nieuwe beschuldiging

Talpa respecteert de keuze van Johnny om zijn werkzaamheden bij HLF8 voorlopig neer te leggen. Dat laat het moederbedrijf van SBS6, waarop de talkshow wordt uitgezonden, weten in een korte reactie. Over de toekomst van HLF8 wordt nog overlegd. Bij eerdere afwezigheid van Johnny nam Hélène Hendriks de presentatie van de talkshow over. Zij was nog niet bereikbaar voor commentaar.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!