Beeld © ANP

Rolf Sanchez: 'Ik wil echt het beste van mezelf naar buiten brengen'

27 april 2022 07:00

Rolf Sanchez (30) is voor een tweede keer bij 538 Koningsdag, maar 'dit keer als mezelf en niet als deelnemer'. Dat vertelt de zanger aan het ''ANP. Een paar jaar geleden mocht hij meedoen als een van de vier finalisten van 'X-Factor'. "Nu sta ik er als Rolf Sanchez, met eigen muziek." In totaal zijn woensdag zo'n 40.000 bezoekers bij het Koningsdagfeest op het Chasséveld in Breda, maar het event is ook via Radio 538 en SBS6 te volgen.

"Nu sta ik er met eigen nummers, een eigen album dat eraan komt. Het is hele andere koek"

De vorige keer was Roelof Wienk, zoals hij eigenlijk heet, er 'niet helemaal bij'. De artiest deed in 2011 aan de talentenjacht mee en was vanwege zijn deelname op het podium gevraagd. "Ik zat zo met X-Factor in mijn hoofd." Deze editie gaat dat anders zijn, denkt hij. "Nu sta ik er met eigen nummers, een eigen album dat eraan komt. Het is hele andere koek."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Rolf Sanchez allergisch voor alcohol: 'Maakt me snotverkouden, geen grap'

De afgelopen twee edities konden vanwege de coronapandemie niet doorgaan, waardoor het publiek misschien nog wel uitgelatener is dan anders, denkt de zanger. "Dat maak ik nu al mee. Tijdens mijn theatertour dansten mensen binnen twee minuten op de stoelen. Mensen hebben er extra veel zin in en realiseren wat ze hebben gemist."

Zijn debuutalbum, Mi Viaje, verschijnt op 27 mei. Sanchez noemt het 'misschien wel de belangrijkste release'. "Ik wil echt het beste van mezelf naar buiten brengen. Het heeft echt tijd gekost om erachter te komen wanneer het album écht af was."

Het album zou er namelijk al een paar keer aankomen, maar liet dan toch even op zich wachten. "Ik heb één les geleerd, dat is nooit roepen wanneer je je album gaat uitbrengen", lacht de artiest. "Ik heb afgelopen jaar de hele tijd lopen schreeuwen: dan komt mijn album uit, nee dan, en elke keer was ik er nog niet." Maar hij is blij met het album, vertelt hij. Daar is ook het lied Darte Un Beso op te vinden, die 6 mei verschijnt. "Ik ben er zo trots op. Ik sta volledig achter alle liedjes die ik heb gemaakt."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Rolf Sanchez zou deelname aan Eurovisiesongfestival heel 'tof' vinden

Mogelijk zit er ook een nieuwe tour aan te komen, verklapt de artiest. "Ik hoop het. Ik zit met het team te kijken om op basis van het album een tour te doen, maar het is zo vreselijk druk in alle poppodia. Alles wordt ingehaald." Het staat nog niet op de planning 'maar ik wil het 100 procent. Ik ben er echt wel mee bezig'.

Een paar weken zaten zangers Rolf Sanchez, Kraantje Pappie en Thomas Acda in San Francisco, waar de drie vrienden hebben gewerkt aan een nieuwe single. En goed nieuws als je meer over het werkreisje wil zien: er komt een docu aan!

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!