Saskia Noort en Johan Derksen Beeld © ANP

Saskia Noort hekelt Johan Derksen: 'Jaren van verkrachtingen'

28 april 2022 11:47

De jaren zeventig waren leuk en vrij voor witte heteromannen, maar niet voor vrouwen. Dat stelt schrijver Saskia Noort (55) donderdag op Twitter. Zij reageert hiermee op de uitlatingen van Johan Derksen (73) over het feit dat hij een kaars tussen de benen van een bewusteloze vrouw heeft geplaatst. De analist zei woensdag in 'Vandaag Inside' dat dit in de jaren zeventig normaal gevonden werd en dat niemand zich daar druk over maakte.

"Voor mij en vele anderen waren het de jaren van stilgezwegen aanrandingen en verkrachtingen"

'Witte heteromannen voelden zich inderdaad heel vrij toen. Voor mij en vele anderen waren het de jaren van stilgezwegen aanrandingen en verkrachtingen', meldt Saskia op Twitter. Zij sluit zich daarmee aan bij Mariëtte Hamer, de regeringscoördinator grensoverschrijdend gedrag. Die stelde woensdagavond dat de rechtvaardiging in Vandaag Inside weer 'vooral over de mannen ging en hoe zij geen foute grappen meer mogen maken, niet over de slachtoffers'.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Johan Derksen nuanceert verhaal: 'Vrouw niet gepenetreerd met kaars'

Ook seksuoloog Yuri Ohlrichs van kenniscentrum Rutgers stelde woensdag dat Johan zijn 'kaarsenverhaal' niet mag afdoen als een 'jeugdzonde'. "Hij was al een volwassen man toen het gebeurde. En ik ken gelukkig maar heel weinig mensen die zulke dingen doen, ook in hun jeugd."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Voice-advocaat: 'Verklaring Johan Derksen bagatelliseert slachtoffers'

Talpa Network liet woensdag weten op korte termijn in gesprek te willen gaan met Johan. Maar sinds woensdagavond heeft Talpa geen enkele reactie meer gegeven over de stand van zaken. Op sociale media is de presentator al twee dagen trending.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!