Ernst Jansz Beeld © ANP

Eerste Doe Maar-bandlid laat van zich horen na dood Henny Vrienten

28 april 2022 14:23

Ernst Jansz (73), de toetsenist van de groep Doe Maar, heeft in een kort bericht op Facebook op de dood van frontman Henny Vrienten gereageerd. Henny overleed maandag op 73-jarige leeftijd. De bandleden reageerden sindsdien nog niet op zijn dood.

"Ik huil mij een rivier, want jij bent niet meer hier"

Ernst schrijft op Facebook: "En ik huil mij een rivier / want jij bent niet meer hier / het wordt nooit meer als het was." Het is een quote uit het lied De tijd van appelbomen van het album Molenbeekstraat van Jansz, uit 2006. Bij de tekst heeft de toetsenist twaalf foto's geplaatst uit de succesjaren van Doe Maar.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ernst Jansz over nieuwe optredens Doe Maar: 'Wonder nodig'

Zanger en componist Henny was al langer ziek. Vorig jaar blies Doe Maar de afscheidstournee om die reden af. Er werden toen ook geen uitspraken gedaan over wat er precies met hem aan de hand was.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Doe Maar-zanger en componist Henny Vrienten (73) overleden

De overleden muzikant was sinds 1980 de frontman van Doe Maar. De band had hits met nummers als Sinds 1 Dag Of 2 (32 jaar), Is Dit Alles en Smoorverliefd. De groep ging oorspronkelijk in 1984 uit elkaar, maar kwam sinds een reünie in 2000 toch weer geregeld bij elkaar.