Boule Gemist Beeld © ANP

Dit waren de hoogtepunten van een bomvolle nieuwsweek

29 april 2022 17:24

We hebben weer een week vol met entertainmentnieuws achter de rug. Van Koningsdag oude stijl tot aan de onhandige uitspraken van Johan Derksen (73). Hier lees je alle belangrijke gebeurtenissen nog eens rustig na.

1. Johan Derksen

Johan Derksen heeft dinsdagavond in Vandaag Inside een onthulling gedaan waarmee hij het landelijke nieuws haalde. In de populaire talkshow vertelde hij aanvankelijk dat hij vijftig jaar geleden een kaars bij een bewusteloze jonge vrouw had ingebracht.

Dat leverde zoveel ophef op dat hij het in de uitzending van woensdag nuanceerde. Hij heeft de kaars tussen de benen gezet en niet ergens ín. Het was te laat. Het kwaad was al geschied. En Johan moest en zou zijn excuses maken.

Op donderdag bleven echte excuses uit. Wel gaf hij toe dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan de lacherige sfeer die tijdens zijn onthulling ontstond. "Ik maakte er een smeuïg verhaal van", zei hij donderdag schuldbewust. Ook vertelde hij dat hij niet doorgaat met het programma, omdat er 'geen plek meer' voor hem is op televisie. Talpa bevestigde vrijdag dat het programma niet meer terugkeert.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Johan Derksen bevestigt vertrek: Vandaag Inside per direct van tv

2. Angela de Jong

Als er een televisierel is, kan je er vergif op innemen dat Angela de Jong er als de kippen bij is met een column. De flamboyante opiniemaker vond het 'walgelijk' wat er gebeurde bij Vandaag Inside. Niet per se de onthulling van Johan, maar het gelach in de studio stuitte haar tegen de borst. Na de The Voice-rel kon dit echt niet meer. "Om dan die vrouwen die eindelijk de moed hebben om naar voren te stappen zo uit te lachen, vind ik echt walgelijk", zei ze in Op1

Angela was ook te gast in de roemruchte donderdagaflevering van Vandaag Inside. Hierin kon ze aan de heren zelf vertellen dat ze het niet vond kunnen wat er dinsdag gebeurde. Toch vond ze het niet nodig dat het programma zou stoppen. Ze is een groot fan van de politiek incorrecte uitspraken aan tafel. 

Wel kwam ze onder vuur te liggen omdat ze flink wat geld zou binnenharken met haar televisieoptredens die verband houden met deze rel. Ze maakte met die gedachte korte metten door Luuk Ikink live in RTL Boulevard een berichtje te sturen waarin ze vertelde dat ze nooit een vergoeding aanneemt, maar het geld op verzoek laat overmaken op Giro555. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Angela de Jong doneert vergoeding Vandaag Inside aan het goede doel

3. Yvonne Coldeweijer vs. Samantha Steenwijk

Samantha Steenwijk spande twee weken geleden een kort geding aan tegen Yvonne Coldeweijer. Dit deed ze omdat Yvonne op haar juicekanaal een verhaal deelde over illegale dieetpillen die Samantha zou slikken. Daar is volgens Samantha niks van waar en ze wilde een schadevergoeding. 

Vandaag, twee weken later, kwam de uitspraak van de rechter. Die oordeelde dat Yvonne nogmaals moet rectificeren in de vorm zoals Samantha dat graag voor zich ziet. Ze hoeft overigens geen 5.000 euro schadevergoeding te betalen. Ze moet wel opdraaien voor de proceskosten van bijna 2.500 euro, omdat ze grotendeels in het ongelijk is gesteld. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Juicekoningin Yvonne moet rectificeren in zaak Samantha Steenwijk

4. Koning Willem-Alexander

Koning Willem-Alexander blies woensdag 55 kaarsjes uit. Dat werd groots gevierd tijdens Koningsdag in Maastricht. Paraderend door de stad kwam hij bij een barretje aan. Hier genoot hij met volle teugen van een alcoholische versnapering. 

Ook de prinsessen waren mee. Prinses Amalia geniet van haar tussenjaar en heeft zich ingeschreven voor meerdere studies in verschillende steden. Prinses Alexia zit in Wales op een kostschool waar ze met volle teugen geniet. Prinses Ariane mist haar zussen wel, maar vindt het ook 'lekker rustig' zonder hen. 

Koning Willem-Alexander
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kijkers gieren om cape die in gezicht koningin Máxima waait

5. S10

S10 vertrok deze week naar Turijn. De zangeres doet over een kleine twee weken mee aan het Eurovisiesongfestival met haar liedje De Diepte. Ze heeft een speciaal kettinkje mee van haar oma dat haar geluk moet brengen. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!