TAFKAL Beeld © ANP

Oud-Lama's gaan volgend jaar weer theaters in met Tafkal

29 april 2022 20:43

Cabaretgroep Tafkal, voorheen bekend als De Lama's, gaat volgend jaar opnieuw optreden. Van februari tot juni 2023 doen Ruben Nicolai (46), Tijl Beckand (47), Ruben van der Meer (51), Jeroen van Koningsbrugge (48) en presentator Patrick Lodiers (50) onder meer theaters in Maastricht, Den Haag, Groningen en Den Bosch aan. Ook gaan ze de grens over voor improvisatieoptredens in Gent en Antwerpen.

"Ja! We gaan nog één jaartje door!"

"Ja! We gaan nog één jaartje door! Acht steden in 2023!!", kondigt Tijl aan op sociale media. Op de website van Tafkal staat dat de tour van volgend jaar voorlopig ook de laatste is. In 2024 bestaat de groep twintig jaar. Die mijlpaal laten de heren niet ongemerkt voorbij gaan, zo valt op te maken uit de aankondiging. "Er wordt gefluisterd dat dit op één plek gevierd wordt", zo teaset de groep.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

De Lama's moeten show cancelen vanwege coronavoorschriften

De Lama's maakten van 2004 tot en met 2008 een succesvol improvisatieprogramma. De show van BNN won zelfs de Gouden Televizier-Ring. In 2017 maakten de mannen hun comeback in de Ziggo Dome. Ook in 2018 stonden De Lama's in de Amsterdamse concerthal.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

De Lama's geven intiemste optreden ooit: 'Sta je dan voor vier mensen op een bank'

Vorig jaar werd bekend dat Ruben Nicolai, Tijl, Ruben Van der Meer en Jeroen verder gingen onder de naam Tafkal, dat staat voor The artists formerly known as Lama's. Vanwege een rechtenkwestie konden ze niet meer van de naam Lama's gebruikmaken.

Gelukkige fan krijgt huiskameroptreden van TAFKAL

00:41

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!