Beeld © ANP

Henk Krol mocht na 65e geen maagballon: 'Leeftijdsdiscriminatie'

30 april 2022 11:48

Oud-politicus Henk Krol (72) wilde een paar jaar terug een maagballon om kilo's kwijt te raken, maar toen hem verteld werd dat dat bij mensen boven de 65 niet meer kan, werd hij kwaad. "Schandalig, leeftijdsdiscriminatie", zo noemt hij het zaterdag in het 'AD'.

"Ik kom er niet aan toe naar de sportschool te gaan"

Henk voert al zijn hele leven een strijd 'tegen de kilo's'. "Ik ben in mijn hele leven wel duizenden kilo’s afgevallen, voortdurend bezig niet te zwaar te worden", zegt hij. Eten en drinken doet hij 'zo gezond mogelijk'. "Alcohol ben ik matig in, af en toe een glaasje wijn, als het warm is een limoncello-tonic."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Seksschandaal niet echte reden dat Henk Krol stopt met B&B'

Zijn beweging haalt Henk vooral uit het dagelijks wandelen met zijn twee honden. "Vroeger zwom ik veel", aldus de oud-politicus. Dat wil hij in Spanje, waar hij deels woont, vaker doen. "In Nederland vind ik het gedoe, zo’n zwembad met stinkende kleedkamers. Ik kom er niet aan toe naar de sportschool te gaan."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Henk Krol vertelt schokkend verhaal over B&B-incident

Een tijd geleden heeft Henk leren hardlopen via een app. "Na een paar maanden kon ik vijf kilometer aan één stuk joggen. Ik was apetrots!", zegt hij. Maar toen hij zijn vriend Aldo meevroeg en die halverwege vroeg of hij 'door mocht lopen' en ervandoor ging, verdween het plezier bij Henk. "Hij is ex-voetballer en heeft een andere bouw. Maar ik vond het zo demotiverend dat ik ben gestopt."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Henk Krol sluit B&B, zoekt naar nieuwe locatie

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!