Beeld © ANP

Jan Rot in laatste column: 'Wil niet rekken tot het bittere einde'

30 april 2022 16:05

Vandaag verscheen de allerlaatste colum van Jan Rot in het 'AD'. In de column, die hij voor zijn overleden schreef, vertelt hij onder andere dat hij thuis wil blijven 'zo lang het gaat' en dat hij gelukkig 'ruim afscheid bij het leven' heeft kunnen nemen van vrienden en familie.

"Er hoeft niemand afscheid te nemen van mijn lijk"

Jan, die op 22 april op 64-jarige leeftijd overleed, schreef ook dat er 'zodra er fysiek geen lol meer aan is', hij 'graag een spuitje' wilde. Ook wil hij 'niet rekken tot het bittere einde.' De zanger en componist spreekt de wens uit van een stille crematie. "Er hoeft niemand afscheid te nemen van mijn lijk. Denk liever aan de laatste keer dat je me zag, zoals ik was. En nee, dus geen uitvaart. Ik zie het niet voor me. Ik nam ruim afscheid bij leven. Via optredens, tv, mijn column, social media, en voor vrienden en familie met mail en app. Kreeg daar gelukkig de tijd voor."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Henny Vrienten en Jan Rot geëerd tijdens Musical Awards

Jan maakte in augustus 2021 bekend ziek te zijn. In zijn column en op social media was hij erg open over zijn ziektebed. Zijn rubriek in het AD wordt vanaf volgende overgenomen door zijn vrouw Daan Rot. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Vrienden en collega's Jan Rot zetten groot eerbetoon online

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!