Eva Jinek Beeld © ANP

Eva Jinek pareert kritiek VI-rel: 'Zaten niet aan tafel om te lachen'

02 mei 2022 09:58

Eva Jinek (43) heeft gereageerd op kritiek aan haar adres. Nadat ze vorige week pleitte voor een advertentieboycot van 'Vandaag Inside' na het kaarsverhaal van Johan Derksen (73), herinnerde 'De Limburger' haar aan een soortgelijk schandaal dat twee jaar geleden werd besproken.

"Er werd toen, en aan tafel, om gelachen want de mannen waren onderling bevriend"

Nadat de voetbalanalist vorige week dinsdag in Vandaag Inside bekende dat hij in het verleden een kaars tussen de benen van een van de drank bewusteloos geraakte vrouw heeft gestoken en vervolgens is vertrokken, ontstond er zoveel ophef dat het VI-trio de stekker uit het programma trok. Johan nuanceerde het verhaal later nog, maar het kwaad was al geschied.

Daarop opperde Eva Jinek dat adverteerders zich moeten terugtrekken en mensen het programma niet meer moeten kijken. Maar in 2020 werd er aan haar tafel óók gelachen om een tamelijk vreemd incident. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Michel Perridon ontkent ongemak bij Eva Jinek: 'Ze vond het heerlijk'

Toen onthulde voormalig profvoetballer Sjaak Polak dat hij met teamgenoot Ricky van den Bergh de Ghanese voetballer Anthony Obodai heeft vastgebonden op een massagetafel. Met een houten spatel en een 'pittige balsem' werden zijn billen bewerkt, waarbij de spatel met balsem 'van zijn bilnaad via zijn balzak' naar beneden werd gehaald. Daarop barst Eva in lachen uit, maar dat is volgens haar niet 'om een naar voorval waar iemand last van had'.

Op social media komt ze met een uitgebreid statement om haar punt te verduidelijken. 'Er werd toen, en aan tafel, om gelachen, want de mannen waren onderling bevriend, haalden deze streken voortdurend over en weer bij elkaar uit als vrienden onder elkaar.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Eva Jinek lag tien dagen in bed met tijgerbadjas: 'Was zó ziek'

Na de kritiek en hypocrisie-verwijten heeft Eva de telefoon opgepakt om Anthony te bellen en te vragen naar zijn beleving. 'Hij vond de grap 'hilarisch' en 'heel erg goed geslaagd' en illustratief voor de manier waarop er in het team met elkaar werd omgegaan. Ricky van den Bergh was zijn 'allerbeste vriend' binnen het team en Sjaak Polak mocht hij 'erg graag'. Hij heeft er nooit last van gehad. 'Toen niet en nu niet', want het was wat hem betreft gewoon een heel goed gelukte grap die paste bij hoe ze met elkaar omgingen.'

Verder stelt de presentatrice dat ze op de hoogte was van de onderlinge verhouding tussen de mannen en dat ze hechte teamgenoten waren. 'We zaten dus niet aan tafel te lachen om een naar voorval waar iemand last van had.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Eva Jinek krijgt eigen serie bij Videoland

Vrijdagmiddag werd duidelijk dat Johan Derksen naar aanleiding van de commotie stopt met zijn werkzaamheden voor Vandaag Inside. Ook Wilfred Genee en René van der Gijp zijn opgestapt.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!