Buddy Vedder Beeld © ANP

Buddy Vedder pakt hoofdrol in musical over Willem van Oranje

02 mei 2022 10:30

Acteur Buddy Vedder (27) gaat het komend seizoen een hoofdrol spelen in de educatieve musical Willem van Oranje, over het leven van de 'Vader des Vaderlands'. Dat heeft producent Giovanni Sturkenboom van STENT maandag bekendgemaakt. Buddy neemt de rol over van Merijn Oerlemans, die de hoofdrol krijgt in de musical Mees Kees op Kamp.

Het stuk, 'Willem Junior', was het afgelopen jaar met succes zowel in het theater als op scholen te zien. Naast Merlijn speelt acteur Luuk Haaze een hoofdrol. 'Willem Junior' verhaalt over de twee nieuwsgierige twaalfjarige jongens Willem en Jan die middels een magische app teruggaan in de tijd. In het verleden ontmoeten ze de jonge Willem en proberen een aantal mysteries te ontrafelen rondom deze 'Grootste Nederlander Aller Tijden'.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Buddy Vedder en Jamai Loman nieuwe presentatoren Holland's Got Talent

Speciaal voor de voorstelling zijn er ook lespakketten ontwikkeld, die voor zowel primair als voortgezet onderwijs ingezet kunnen worden. Hierdoor kunnen de scholen de voorstelling boeken bij hen op school of richting het theater gaan. De speellijst van komend seizoen zal binnenkort op de website willemjunior.nl worden gepubliceerd.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!