Amber Heard Beeld © ANP

Beveiliger Johnny Depp zag hoe Amber Heard acteur sloeg

3 mei 2022 09:14

Een van de bewakers van Johnny Depp (58) zegt dat hij getuige is geweest van een situatie waarin Amber Heard (36) de acteur tijdens hun huwelijk in zijn gezicht heeft geslagen. Dat verklaarde Travis McGivern volgens Amerikaanse media maandag via een live videoverbinding tijdens de rechtszaak die de acteur tegen zijn ex-vrouw heeft aangespannen.

"Vanuit mijn ooghoek zag ik toen een vuist en een arm tevoorschijn komen"

De bewaker herinnerde zich een 'relatief vreedzaam gesprek' dat uitmondde in een steeds luider wordende discussie. Amber zou tijdens het incident, dat plaatsvond in 2015, ook een blikje Red Bull en een portemonnee naar Johnny hebben gegooid. Travis, die nog steeds in dienst is van Johnny, beweerde ook dat de actrice probeerde op de acteur te spugen. Als reactie daarop zou de Pirates Of The Caribbean-acteur onder meer kleding en schoenen van Amber van de trap hebben gegooid.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Johnny Depp wil waarheid aan het licht in smaadzaak tegen ex

De bewaker vertelde dat hij op dat moment wilde ingrijpen, maar het escaleerde. Toen hij tussen Amber en Johnny in stond, zag hij dat de actrice uithaalde. "Vanuit mijn ooghoek zag ik toen een vuist en een arm tevoorschijn komen, die contact maakten met de linkerkant van het gezicht van meneer Johnny. Dat was de vuist van mevrouw Heard", vertelde hij tijdens de zitting. De advocaten van Amber suggereerden dat zij hem sloeg omdat hij haar zus een duw had gegeven, maar volgens Travis was dat niet het geval.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Anton Corbijn betuigt steun aan Johnny Depp: 'Alleraardigste man'

De rechtszaak tussen de twee draait om een artikel van Amber in The Washington Post uit 2018. Daarin schreef ze dat ze een overlever is van huiselijk geweld en zonder zijn naam te noemen daarmee duidde op Johnny. Hij zou daardoor filmrollen zijn misgelopen. Zo werd onder andere de vervolgfilm van Pirates Of The Caribbean hem ontzegd, waarin hij meerdere malen schitterde als Captain Jack Sparrow.

Johnny eist 50 miljoen dollar van Amber in deze zaak.

Johnny Depp wil geen paria meer zijn: 'Ben verbaal mishandeld door Amber Heard'

03:52

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!