Billy Connolly Beeld © ANP

BAFTA-oeuvreprijs voor acteur Billy Connolly

3 mei 2022 10:19

Billy Connolly (79) wordt zondag tijdens de uitreiking van de BAFTA Television Awards geëerd met een oeuvreprijs. De acteur, komiek, schrijver en presentator krijgt de hoogste onderscheiding die door de organisatie van de British Academy of Film and Television Arts (BAFTA) wordt uitgedeeld aan personen die een buitengewone bijdrage hebben verleend aan de Britse tv en cinema.

Billy wordt geprezen om zijn acteerwerk en comedycarrière. De acteur was onder meer te zien in de dramafilm Mrs Brown in 1997, samen met Judi Dench. Ook oogstte hij lof met rollen in The Man Who Sued God en The Hobbit: The Battle of the Five Armies.

Vanwege kanker en Parkinson treedt Billy inmiddels niet meer live op. Wel werkt hij nog mee als schrijver aan verschillende tv-shows. In zijn vijftig jaar durende carrière ontving hij meerdere prijzen en in 2017 werd hij geridderd.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Prins William cancelt BAFTA last minute: 'Iedereen is erg teleurgesteld'

De prijs werd eerder overhandigd aan onder anderen Dawn French en Jennifer Saunders, Jon Snow, Michael Palin, Trevor MacDonald, David Attenborough en Julie Walters. De BAFTA Television Awards worden zondag voor de 68e keer uitgereikt. Omdat Billy momenteel in de VS woont, zal hij de prijs niet zelf in ontvangst nemen.

Richard Ayoade presenteert voor het derde achtereenvolgende jaar de awardshow.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Troy Kotsur neemt als eerste dove acteur BAFTA Award in ontvangst

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!