S10 Beeld © ANP

S10 heeft soms spijt van openheid over psychische problemen

3 mei 2022 15:39

Momenteel warmt S10 haar stembanden op in Turijn, waar de 21-jarige zangeres Nederland zal vertegenwoordigen tijdens het Eurovisiesongfestival, maar in het verleden maakte ze in eigen land al veel indruk met haar muziek - onder meer omdat ze daarin heel open is over de mentale problemen waarmee ze als tiener worstelde. Hoewel ze hier erg open over is in de media, en natuurlijk ook in haar nummer 'De Diepte, heeft ze weleens spijt van die openheid.

"Ik merk ook dat veel mensen iets hebben aan mijn openheid”

In 3LAB-documentaire Storm om mij heen sprak een relatief onbekende S10 openlijk over haar psychische problemen en haar tijd in een gesloten inrichting. Ondanks dat ze merkt dat 'veel mensen iets hebben' aan haar openheid, lijken sommigen er ook misbruik van te maken. Aan Veronica Superguide vertelt ze: "Twee dagen terug had ik een journalist aan de lijn die ineens zei: ‘Hoor je nog stemmen in je hoofd?’ Dat overviel me heel erg, dus ik zei ook: ‘Ik vind dit echt niet oké.’ Dan heb ik er spijt van." 

Miniatuurvoorbeeld

Kijk ook:

S10 zelf groot fan van songfestival-inzending Moldavië

Ook vertelt Stien dat het nu goed met haar gaat: "Ik voel me heel goed, al best lang ook." Tijdens haar deelname aan het Eurovisiesongfestival zal ze haar Nederlandstalige nummer De Diepte gaan zingen. Het nummer is volgens haar een ode aan het verdriet en de herinneringen. Omdat de zangeres merkt dat haar verhaal veel mensen kan helpen, besluit ze ook kort over deze moeilijke periode te vertellen in haar Songfestival-introductiefilmpje. "Dat zal dan vooral in de uitleg over het liedje zitten. Maar ik ben niet van plan om te gaan scoren met mijn eigen trauma’s. Ik wil door middel van mijn muziek laten zien wie ik ben en waar ik voor sta. Zodat mensen zich aan mij kunnen relaten en ik ze kan raken.”

 

 

Miniatuurvoorbeeld

Kijk ook:

S10 met ketting van oma richting Turijn voor goed geluk

S10 openhartig over worsteling met depressie in eigen documentaire

04:34

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!