Edsilia Rombley Beeld © ANP

Met dit dieet verloor Edsilia Rombley bijna twintig kilo

3 mei 2022 17:35

Ze is gek op lekker eten en gezelligheid, maar desondanks wist Edsilia Rombley (44) een paar jaar geleden bijna twintig kilo af te vallen. In gesprek met 'Beau Monde' vertelt ze hoe ze dat heeft gedaan.

"Veel eiwitten, weinig suikers en doordeweeks geen koolhydraten"

De zangeres vertelt dat haar gewicht al haar hele leven schommelt. "Sommige mensen worden daar depri van, dat had ik niet. Maar ik dacht wel: ik voel me niet fit." Haar broeken zaten voor haar gevoel tijdens haar optredens steeds strakker, waardoor het tijd werd om de broekriem zelf aan te halen. Met als doel om tien kilo af te vallen ging Edsilia op dieet.

"Het Alizonne-dieet heeft me daarbij geholpen: er wordt bloed geprikt om te kijken wat je tekort komt aan bijvoorbeeld vitamines en daarna krijg je constant begeleiding. Ik heb m’n eetpatroon daardoor blijvend weten te veranderen, wat in mijn geval inhoudt: veel eiwitten, weinig suikers en doordeweeks geen koolhydraten."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Outfit Edsilia in ICSYV zo strak dat ze vastzit in haar stoel

Geen koolhydraten betekent (kom)kommer en kwel voor Edsilia. Zo eet ze geen brood - al maakt ze er geen punt van als er geen salades zijn - en als ze rijst of pasta kookt voor het gezin, maakt ze voor zichzelf een portie courgettepasta of bloemkoolrijst. "Dat voelt niet als veel moeite."

Door het presenteren van het programma Over Gewicht komt ze nog meer te weten over voeding en de impact op onze gezondheid. "Ik zeg niet dat je jezelf alles moet ontzeggen, maar het zou goed zijn als we wat bewuster omgaan met onze voeding: af en toe een mandarijntje in plaats van een koekje, een handje noten in plaats van chips."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Edsilia Rombley wil vriendin Glennis Grace 'niet zomaar laten vallen'

Desondanks snoepte ze er tijdens de pandemie toch wat kilo's aan. "Door corona ging ik minder op pad, bewoog ik weinig en had ik thuis meer behoefte aan gezelligheid en dus meer eten, haha. Ik ben inmiddels ook weer te zwaar."

Het hele interview met Edsilia Rombley is te lezen in de nieuwste editie van Beau Monde die vanaf woensdag in de winkels ligt.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!