S10 Beeld © ANP

Als zóveelste act treedt S10 vanavond op tijdens halve finale

10 mei 2022 08:11

Met nog een paar uur te gaan tot het Eurovisiesongfestival 2022 van start gaat, is het niet alleen voor de Nederlandse act S10 (21) van belang om zich gereed te maken: ook als kijker is het handig om tot in de puntjes voorbereid te zijn. Aangezien 40 landen meedoen aan het songfestival en niet iedereen zin heeft om alle inzendingen te kijken, lees je hier hoe laat je moet klaarzitten voor S10.

Het songfestival gaat dinsdag 10 mei van start gaan met de halve finale en ook overmorgen, op donderdag 12 mei, vindt er een halve finale plaats. S10 is geselecteerd voor de eerste halve finale op 10 mei. Zij zal samen met 16 andere inzendingen strijden voor een finaleplek op 14 mei. 

De uitzending is om 21.00 uur te zien bij AVROTROS op NPO 1, met Jan Smit en Cornald Maas als commentators. S10 zal haar Eurovisie-debuut als achtste act van de avond gaan waarmaken. Rond 23.00 uur is de avond alweer afgelopen. Dus met een simpel rekensommetje zou je kunnen inschatten hoe laat S10 ongeveer aan de beurt is. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

S10 showt voor het eerst haar outfit voor het Eurovisie Songfestival

Het publiek heeft inmiddels al een glimp kunnen opvangen van het songfestival-optreden van S10. Tijdens de eerste repetitie in PalaOlimpico in Turijn, waar het evenement over minder dan een week plaatsvindt, hield de zangeres haar optreden bescheiden en focuste ze zich vooral op de muziek.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

S10 wil daten tijdens Eurovisiesongfestival

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!