Beeld © Getty Images

Amber Heard: 'Johnny Depp agressief om film met James Franco'

05 mei 2022 23:09

Amber Heard (36) heeft donderdag in de rechtbank weer verschillende voorbeelden gegeven van vermeend gewelddadig gedrag van haar ex-man Johnny Depp (58). De actrice vertelde onder andere dat de acteur agressief werd omdat hij jaloers was toen ze in 2014 samen met James Franco (44) een film aan het opnemen was.

"Niemand zei iets, niemand deed iets"

Amber is deze week voor het eerst als getuige verhoord in de zaak die Johnny tegen haar heeft aangespannen wegens smaad omdat ze hem beschuldigt van mishandeling. De acteur ontkent dit en zegt dat juist zijn ex, met wie hij van 2015 tot en met 2017 getrouwd was, agressief was.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Amber Heard: 'Dacht dat eerste klap van Johnny Depp grap was'

Woensdag somde een emotionele Amber in de rechtbank in Fairfax in de staat Virginia al meerdere incidenten op van vermeende mishandeling. Een dag later ging de actrice daarmee door en vertelde ze onder meer hoe Johnny gewelddadig werd aan boord van een vliegtuig omdat hij jaloers zou zijn dat ze met James Franco aan het werk was. Johnny zou denken dat de twee een affaire hadden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Amber Heard heeft PTSS door mishandeling Johnny Depp'

Volgens Amber viel haar ex haar aan in het vliegtuig en was zijn team daar getuige van. Johnny zou ijsblokjes en meerdere voorwerpen naar haar hebben gegooid, haar hebben geschopt en in het gezicht hebben geslagen. "Niemand zei iets, niemand deed iets", zei Amber in tranen. Johnny haalde dezelfde ruzie ook aan toen hij twee weken geleden zelf plaatsnam in de getuigenbank. Volgens hem begon de actrice de woordenwisseling en sloot hij zich op in de wc omdat ze volgens hem maar bleef doorgaan.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Beveiliger Johnny Depp zag hoe Amber Heard acteur sloeg

Donderdag is de voorlopig laatste dag van de rechtszaak, die op 11 april begon. De zaak gaat op 16 mei verder vanwege een pauze van de rechtbank. Dan wordt Amber verhoord door de advocaten van Johnny.

Johnny stapte naar de rechter vanwege Ambers artikel in The Washington Post uit 2018, waarin ze schreef een overlever te zijn van huiselijk geweld. Ze noemde zijn naam niet, maar het was duidelijk dat ze duidde op Johnny en hij liep daardoor filmrollen mis. De acteur eist een schadevergoeding van 50 miljoen dollar.

Tot nu toe lijken maar weinig mensen de getuigenissen van Amber te geloven. De advocaten van Johnny Depp noemden het al een 'toneelstukje' en ook onze eigen Eric de Munck is niet overtuigd. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!