Sis van Rossem Beeld © ANP

Sis van Rossem op 77-jarige leeftijd overleden

07 mei 2022 12:03

Verdrietig nieuws voor de familie Van Rossem. Sis, de jongere zus van Maarten van Rossem (78), is overleden. Dat heeft de familie vrijdagavond bekendgemaakt via een in memoriam op de website van het magazine 'Maarten!'. Mary, die Sis genoemd werd, overleed twee dagen nadat ze vanwege een val in haar woning in een Utrechts ziekenhuis werd opgenomen.

"Als je bent wie je bent, is het etiket snel geplakt"

Sis was kunsthistorica en online columnist bij Maarten!. Ze doceerde kunstgeschiedenis aan de Hogeschool van Utrecht. Ze werd bij het grote publiek bekend door het programma Hier zijn de Van Rossems, waarin ze samen met Maarten en hun broer Vincent steden bezocht in Nederland of net over de grens. De drie lieten elkaar plekken zien met bijbehorende verhalen. Het programma was een grote hit, mede vanwege de manier waarop het drietal met elkaar omging en hun gevoel voor humor.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Maarten van Rossem zou het niet erg vinden om op televisie te sterven

Sis vertelde in een interview met Veronica Superguide dat ze het niet altijd eens was met het etiket dat ze opgeplakt hadden gekregen door de media. "Nou, kom daar maar eens van af. Wij worden alle drie gezien als mopperend." Ze was van mening dat dit kwam doordat ze zichzelf zijn op tv en zich niet vrolijker voordoen. "Dat ben je in Nederland dus als je niet de hele dag stralend en zonnig 'helemaal goed'-roepend onecht loopt te zijn. O ja, en ook vooral veel lachen, terwijl er meestal niets te lachen valt. Als je bent wie je bent, is het etiket snel geplakt."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Maarten van Rossem had corona: 'Maakte wandeling in het duister'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!