Dave Chappelle Beeld © ANP

Dave Chappelle heeft met z'n aanvaller gesproken

06 mei 2022 21:00

Dave Chappelle (48) heeft gesproken met de man die hem dinsdag aanviel tijdens een optreden in de Hollywood Bowl in Los Angeles. Volgens entertainmentsite TMZ zegt Dave dat de man hem daarbij een korte verklaring heeft gegeven over het waarom van zijn daad.

Tijdens een besloten comedyavond in de Comedy Store in Los Angeles zou Dave donderdag in aanwezigheid van onder meer Kim Kardashian, Diddy, Jeff Ross en Chris Rock hebben gezegd dat hij de aanvaller na zijn daad kort gesproken heeft. Dave vertelde de zaal dat de 23-jarige Isaiah Lee hem aanviel omdat hij aandacht wilde voor zijn grootmoeder die uit de wijk waar zij woonde zou zijn verdreven.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dave Chappelle aangevallen tijdens optreden door man uit publiek

Dave werd dinsdagavond lokale tijd uit het niets aangevallen op het podium van The Hollywood Bowl. Dader Isaiah Lee werd daarna per ambulance afgevoerd omdat hij bij de aanval zijn arm brak. De komiek bleef bij de aanval ongedeerd.

Tegen Isaiah liggen inmiddels vier aanklachten, voor het plegen van onrechtmatig fysiek contact, het bezit van een wapen met de intentie om een misdrijf te plegen, ongeautoriseerde toegang tot een podium tijdens een optreden en het plegen van een daad die voor vertraging tijdens de show zorgt en de performer onderbreekt tijdens zijn act.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Madonna neemt het op voor Dave Chappelle: 'Verontrustend'

Vrijdag werd bekend dat Isaiah zegt onschuldig te zijn. Ook is de borg om eerder vrij te komen vastgesteld op 30.000 dollar. Mocht hij die betalen, dan moet hij voorlopig 100 meter uit de buurt blijven van zowel Dave als The Hollywood Bowl.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!