Johan Derksen Beeld © ANP

Biograaf Johan Derksen gaat na kaarsenrel geen vervolg schrijven

09 mei 2022 09:35

Michel van Egmond (54), die samen met Antoinette Scheulderman (47) het boek 'Derksen' schreef, is niet van plan een nieuw boek of een epiloog te schrijven na de kaarsenrel rond Johan Derksen (73). Dat laat hij vandaag weten aan het ANP.

"Ik ben op dit moment heel druk met mijn boek over Feyenoord"

"Ik ben op dit moment heel druk met mijn boek over Feyenoord", aldus Michel. De auteur heeft sowieso nog geen contact met Johan gehad, sinds deze bijna twee weken geleden op tv vertelde een halve eeuw terug een bewusteloze vrouw met een kaars te hebben gepenetreerd. In de uitzending daarna stelde hij dat hij het verhaal deels had verzonnen. De bekentenis leidde tot veel commotie.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Johan Derksen genomineerd voor Online Radio Award 2022

Uiteindelijk stelden Johan en zijn kompanen Wilfred Genee en René van der Gijp dat zij per direct stopten met het programma Vandaag Inside. Het is niet duidelijk of het programma nu helemaal van de buis gaat; Talpa hult zich sinds het besluit van het drietal in stilzwijgen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Johan Derksen ziet bluestournee alsnog geannuleerd worden

Het boek Derksen, dat afgelopen zomer verscheen, ging onder meer in op de rel rond de grappig bedoelde zwartepietopmerking die Johan eerder over rapper Akwasi maakte. Deze opmerking leidde in juni 2020 tot veel tumult en boze reacties. Antoinette sprak Derksen voor zijn boek lange tijd over zijn leven en denkbeelden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gerard Joling wil Johan Derksen terug op tv: 'Hij is een held'

Uitgeverij Overamstel, die de bestseller Derksen uitgaf, was een van de weinige partijen die in de dagen na de kaarsenbekentenis niets wilde zeggen over het verhaal van Johan. Het is niet duidelijk of de affaire rond de verkrachting die Johan live op tv bekende gevolgen heeft voor de samenwerking. Andere partijen, zoals de producent van zijn theatershow en regionale omroepen waar Johan voor werkte, distantieerden zich van hem toen hij geen expliciete excuses maakte voor zijn verhaal en het niet tonen van genoeg empathie voor slachtoffers van seksueel wangedrag.

Rob Goossens vertelde eerder al dat hij van mening was dat Johan alleen zijn hachje nog kon redden door op te stappen, iets wat hij dus ook heeft gedaan. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!